Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metalektro - Nieuws

Deze week weer volop metaalacties

De metaalacties zetten zich deze week voort. Bij Scania hebben vanmorgen opnieuw ruim 300 mensen het werk neergelegd. Ook op andere plaatsen in Nederland wordt deze week weer actie gevoerd voor een nieuwe cao voor de 400.000 werknemers in de metaalsector.

Na de geslaagde acties, vorige week vrijdag in Hoogeveen (metaalwerknemers uit Drenthe) en Zwolle (werknemers van Scania), gaan de acties ook deze week weer door. Woensdag komen werknemers van Thales in actie. Vrijdag is er een manifestatie in Rotterdam. Ook op andere plekken worden acties verwacht, maar die worden pas vlak van tevoren bekendgemaakt.

Metaaltechniek

De werkgevers in de metaaltechniek hebben inmiddels hun eindbod ingetrokken. Maar volgens onderhandelaar Hietkamp is hervatting van het cao-overleg “alleen zinvol als er een reëel perspectief is op overeenstemming. Daarom zullen de vakbonden de acties voortzetten totdat er daadwerkelijk een akkoord is.”

Metalektro

Bij de werkgevers in de metalaktro is intussen nog geen enkele beweging waargenomen. “Het blijft oorverdovend stil”, constateert onderhandelaar De Jong.

Loon, werktijden en scholing

CNV Vakmensen wil in de nieuwe metaal-cao’s afspraken maken over een goede loonsverhoging, meer inspraak van werknemers over hun werktijden en meer ruimte voor scholing.

Lees meer over de metaalacties >

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid