Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Stork - Nieuws

Stem voor of tegen principeakkoord Regelingenboek en Sociaal Plan

CNV Vakmensen is tevreden over het bereikte principeakkoord over zowel Regelingenboek en Sociaal Plan Stork (STS) 2015. Bekijk nu het Sociaal Plan en Regelingenboek en breng voor 21 mei je stem uit via een stemformulier.

Bekijk nu de volgende documenten en breng je stem uit!

Goedkeuren regelingenboek

Eind april hebben werkgever en bonden dan een principeakkoord bereikt over het Regelingenboek. Dit wordt positief voorgelegd aan de leden. Na goedkeuring krijgt het Regelingenboek een looptijd van 1 juli 2015 tot 30 juni 2016. Het zag er naar uit dat dit jaar geen nieuw Regelingenboek tot stand zou komen. Het eindbod van de werkgever leidde tot veel protesten uit de achterban bij FNV en De Unie, vanwege het eventueel verrekenen van min-uren met maximaal 56 uur ADV aan het eind van het jaar. Dit ging veel leden te ver. Daarna zijn alle kaderleden van de bonden bij elkaar gekomen om nogmaals met de werkgever in discussie te gaan. Op die bijeenkomst heeft Stork haar eindbod op het punt van de ADV ingetrokken. Bleven over: harmonisatie van de flexregelingen van STS, Thermeq en Eqin; vereenvoudiging van de woon-werkvergoeding en karweivergoeding en verbetering van de vergoedingen voor de groep L1/L2.

Overleg over een Sociaal Plan

De OR STS Nederland heeft vorige week een adviesaanvraag ontvangen voor een wijziging in de organisatiestructuur die tot kostenbesparing moet leiden maar ook tot gevolg heeft dat er arbeidsplaatsen vervallen, met name in management en supportfuncties bij STS. De OR bestudeert op dit moment de plannen en de vakbonden zijn uitgenodigd om over een Sociaal Plan te komen praten. Omdat per 1 juli de nieuwe ontslagwetgeving ingaat, zal dit de laatste reorganisatie zijn waarbij nog een Sociaal Plan onder het oude regime afgesproken kan worden. Daarna schrijft de wet transitievergoedingen voor (max € 75.000), die ingezet moeten worden voor het vinden van een andere baan. Er is daarom direct overlegd over de contouren van een Sociaal Plan. Daarbij is het laatste Sociaal Plan van STS (Bolt) als uitgangspunt genomen, dat een ontslagvergoeding kende op basis van de kantonrechtersformule (factor 1) en een uitgebreide van-werk-naar-werk regeling. Als herplaatsing binnen Stork mogelijk is, zijn er afspraken over salarisgaranties, eventuele verhuiskosten en opleidingen. Tenslotte hebben vakbonden bedongen dat dit keer ook een deel van de VEP surplus uitgekeerd wordt aan deelnemers die nu buiten hun schuld Stork moeten verlaten. Dit is een belangrijke verbetering ten opzichte van vorige Sociaal Plannen, reden waarom de bonden ook de afspraken over een Sociaal Plan 2015 voor STS met een positief advies voorleggen aan hun leden. Dit onder voorwaarde dat de OR van STS Nederland begin juni positief adviseert over de reorganisatie.

Breng je stem uit

Ben jij voor of tegen het principeakkoord Regelingenboek en Sociaal Plan STS 2015? Breng je stem uit via dit stemformulier. Stuur dit formulier uiterlijk 21 mei 2015 per post, fax of email. Verstuur het formulier per e-mail: apeldoorn@cnvvakmensen.nl of fax het formulier via faxnr.: 055-5264290

Per post versturen kan ook naar het volgende adres:
CNV Vakmensen Districtskantoor Apeldoorn
Ter attentie van Arthur Bot
Postbus 208
7300 AE
Apeldoorn

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid