Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Metalektro - Nieuws

Weer honderden metaalwerknemers in actie

FNV Metaal en CNV Vakmensen gaan door met de stakingen in de groot- en kleinmetaal. Bij de stakingen vandaag in Emmen, Heerhugowaard en Zeeland is de deelname aan de 24-uursstakingen opnieuw onverminderd groot met zo’n 650 stakers. Maandag staken de metaalbedrijven in de regio Eindhoven.

Peter de Jong, onderhandelaar bij CNV Vakmensen: "Vandaag weer een uitstekende opkomst van metaalwerknemers. Als zoveel mensen in actie komen en gehoor geven aan stakingsoproepen, en dat al wekenlang, moeten de werkgevers zo onderhand toch wel begrijpen dat het menens is. Ze moeten terug naar de onderhandelingstafel. De metaalwerknemers verdienen een goede cao."

FNV-regiobestuurder Koos de Meij: "De metaalwerkers gaan door. De volgende keer leggen ze in Zeeland het werk neer voor 48 uur. Net zolang totdat ze een hoger loon krijgen, meer zeggenschap over hun werktijden, en betere regelingen om gezond door te werken tot het pensioen."

Waarschuwing

Bij Honeywell in Drenthe ligt het werk vandaag en maandag 48 uur stil. FNV-bestuurder Johan Weijenberg: "De leden bij Honeywell staken nu al langer. Dat is een waarschuwing naar andere werkgevers. We gaan door tot er fatsoenlijke cao’s in de metaal komen."

In Emmen ging een deel van de stakers op bezoek bij Tempoteam. FNV-bestuurder Johan Weijenberg: "De uitzendkrachten bij Prysmian Draka krijgen volgens de cao Metalektro niet voldoende betaald. Wij spreken Tempoteam daarop aan, maar ook metaalbedrijf Prysmian Draka die hen inleent. Gelijk werk moet gelijk betaald worden. Dat geldt ook voor uitzendkrachten."

Maandag nieuwe stakingen

De regio Eindhoven is de volgende halte in de estafettestakingen. Maandag 12 oktober wordt de 24-uursstaking gewoon doorgezet. Bij o.a. VDL Bus, VDL ETG, VDL Chassis, ASML en Neways staken de werknemers opnieuw 24 uur.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid