Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Metalektro - Nieuws

Vanaf vrijdag weer volop acties in de metaal

Met stakingen en manifestaties in Zwolle en Heerenveen geven metaalwerknemers op vrijdag 4 september het startsein voor een nieuw, mogelijk langdurig actietraject. “We willen de werkgevers opnieuw een duidelijk signaal geven dat het ons ernst is. We willen zo snel mogelijk een goede, eerlijke cao voor de ruim 400.000 werknemers in de sector”, vindt Peter de Jong, onderhandelaar van CNV Vakmensen.

De onderhandelingen over de twee grote metaalcao’s (metalektro en metaaltechniek) zijn dit voorjaar stukgelopen op een eindbod van de werkgevers, dat de vakbondsleden hebben afgewezen. “Er is helaas nog geen zicht op enige beweging bij de werkgevers”, constateert De Jong. “Dat betekent dat we, na een pauze in de zomer, opnieuw het actietraject in gaan.”

Acties in Zwolle en Heerenveen

De acties beginnen vrijdagochtend vroeg in Zwolle (bij Scania) en in Heerenveen (in het Abe Lenstra Stadion). De komende weken verplaatsen de acties zich naar andere regio’s en bedrijven. 

  • In Zwolle verzamelen de werknemers zich vrijdagochtend vanaf 5.00 uur bij de poort van Scania. Vandaar gaan de werknemers vanaf 6.30 uur naar de IJsselhallen, waar ze worden toegesproken door onder meer Ton Heerts (FNV) en CNV-onderhandelaar Peter de Jong. Later op de dag (vanaf 13.00 uur) gaan ook werknemers van de middagploeg naar de IJsselhallen.
  • In Heerenveen komen metaal-werknemers uit de regio Zuid-Friesland bij elkaar in het Abe Lenstra Stadion (van 7.00 tot 11.00 uur).

Loon, werktijden en scholing

CNV Vakmensen wil in de nieuwe metaal-cao’s afspraken maken over een goede loonsverhoging, meer inspraak van werknemers over hun werktijden en meer ruimte voor scholing.

Lees meer over de metaalacties >

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid