Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Metalektro - Nieuws

Steeds meer metaalwerknemers in actie voor cao

Van Groningen tot Zeeland, van Haarlem tot Nijmegen. Op allerlei plekken in Nederland hebben metaalwerknemers afgelopen maanden laten merken dat er snel een nieuwe cao voor de metalektro moet komen. Hoe staan we er nu voor?

De onderhandelingen met de werkgevers zijn in het voorjaar vastgelopen. Sinds die tijd zijn we in actie voor een nieuwe cao. Sinds de allereerste regionale manifestaties, op 29 mei, hebben we op allerlei plekken en bedrijven in Nederland actie gevoerd.

Succesvolle acties

Velen van jullie hebben daar actief aan meegedaan. Er waren bijvoorbeeld succesvolle acties bij bekende bedrijven als Scania, DAF, VDL NedCar, Heerema, Polynorm, Ardagh. Maar ook werknemers bij andere bedrijven lieten massaal hun stem horen. We merken dat steeds meer mensen het zat worden. In de afgelopen maanden hebben duizenden van jullie een duidelijk signaal afgegeven dat er snel een nieuwe cao moet komen.

Keihard nodig

Dat is goed. En dat blijft ook keihard nodig. Want tot nu toe laten de werkgevers in de metalektro niets van zich horen. Voorlopig gaan de acties dan ook gewoon door, op allerlei manieren. Zie je ook mogelijkheden in jouw bedrijf? Laat het dan vooral weten aan ons Landelijk Actiecentrum: actie@cnvvakmensen.nl, 030 75 11 450

Waarom voeren wij actie?

CNV Vakmensen wil in de nieuwe cao metalektro onder meer afspraken maken over een goede loonsverhoging, meer inspraak van werknemers over hun werktijden en meer ruimte voor scholing.

Meer informatie

Actuele informatie, achtergronden over het cao-conflict: je vindt het allemaal op onze actiesite

Peter de Jong
Onderhandelaar CNV Vakmensen voor de metalektro
E p.dejong@cnvvakmensen.nl
M 06 51 60 19 67