Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Metalektro - Nieuws

Overleg Ampleon over cao en fuwa

Tijdens de afwezigheid van Arthur Bot tot 8 april neemt Roel van Riezen waar. De leden van CNV Vakmensen hadden op 7 januari onder voorbehoud ingestemd met de cao. Op 4 februari heeft CNV Vakmensen de punten uit de ledenvergadering besproken met HRM en de andere bonden.

De ledenvergadering had gezegd:
1. “We kennen de salaristabel niet.” Inmiddels is de salaristabel bekeken door onze interne deskundige. We hebben er nog wat vragen over gesteld, maar hebben geen feitelijke bezwaren meer.

2. “Er is nog geen externe beroepsprocedure, de slager keurt zijn eigen vlees.” Op 4 februari is een externe beroepsprocedure overeenkomen. Jij als CNV-lid kunt eerst intern bezwaar indienen, en daarna in beroep gaan bij een deskundige van CNV Vakmensen. Dat is een voordeel van lid zijn van CNV Vakmensen! Deze  vakbondsdeskundige bekijkt jouw beroep samen met een deskundige van Hay. De deskundige van Hay is een ander, dan degene die jouw functie heeft gewaardeerd. De uitspraak van de CNV-deskundige en de Hay-deskundige is bindend. Voor jou is de weg dus open om onafhankelijk een bindende uitspraak te krijgen. Deze week nog komt deze procedure op papier.

3. “Is de OR wel voldoende betrokken?” Op 4 februari hebben we aan de OR gevraagd, of ze nu voldoende betrokken worden door de directie in de functiewaardering. We hebben dus niet gevraagd of dat in het verleden zo was. De OR is op dit moment tevreden over de informatie en betrokkenheid.

4. “Heeft de OR instemming mogen geven op de KPI’s voor het komende jaar, dit vanwege de bonus?” HRM heeft daar vanochtend ja op gezegd. Hiermee zijn de bezwaren van de ledenvergadering ondervangen. CNV Vakmensen heeft daarom ingestemd met de cao.

Gerard Kemna, Albert van Zuijlen en Roel van Riezen.

Roel van Riezen
bestuurder
E.: r.vanriezen@cnvvakmensen.nl
M.: 06 51 60 20 34

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid