Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Metalektro - Nieuws

Metaalactie in Noord-Holland op 29 mei

Metaalwerknemers in Noord-Holland komen op vrijdag 29 mei in actie voor hun cao (metaaltechniek en metalektro). Zij volgen hiermee het voorbeeld van werknemers in Zuid-Holland, Zeeland en Westbrabant, die die dag bijeenkomen in Rotterdam.

De stakingsactie in het Noord-Hollandse Velsen-Noord duurt van vrijdag 29 mei 6.00 uur tot zaterdag 30 mei 7.00 uur. Het gaat om werknemers van bedrijven als Cofely, Imtech, BAM, Ajax Chubb Varel, Microtechniek en Installatiewerk.

Optocht

In Velsen-Noord start een optocht langs metaalbedrijven, met auto's en motoren. In een langzaam-aanactie gaat het door de Velsertunnel richting Amsterdam-Noord. Met de lawaai-actie pleiten de leden uit de metaalsector voor een vernieuwende cao met aandacht voor investeren in vakmensen.

Werkgevers

De werkgevers hebben op 15 mei de ultimatums van de bonden in zowel de grootmetaal als de kleinmetaal afgewezen. Nadat bekend werd dat er in de regio Groot Rotterdam, Zeeland en West-Brabant op 29 mei wordt gestaakt, hebben kaderleden van de bonden in Noord-Holland aangegeven ook te willen gaan staken.

Oproep

CNV-bestuurder Dolf Polders en FNV-bestuurder Arend Hamstra: “We roepen alle werknemers in de metaal, zoals de installatietechniek, metaalbewerking en machinebouw op om vrijdag 29 mei 2015 het werk neer te leggen. Onze leden willen een vernieuwende cao, waarin we goede afspraken willen maken over loon, een goede balans tussen werk en privé en de afschaffing van een apart jeugdloon. Werkgevers lijken te vergeten wat hun werknemers waard zijn.”

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid