Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Metalektro - Nieuws

Donderdag metaalactie in Veenendaal bij NN Netherlands

Werknemers van metaalbedrijf NN Netherlands in Veenendaal komen donderdagochtend 1 oktober in actie voor een nieuwe cao. Vakbonden CNV Vakmensen en FNV Metaal roepen de werknemers op om het werk de hele dag neer te leggen.

Het is voor het eerst dat metaalwerknemers in Veenendaal actievoeren. Eerder kwamen al op allerlei andere plekken in Nederland metaalwerknemers in actie. “We merken dat steeds meer mensen het zat worden dat er nog steeds geen nieuwe cao is. Het duurt allemaal veel te lang”, zegt actieleider Henk Jongsma van CNV Vakmensen. “De metaalwerknemers in Nederland verdienen een nieuwe cao, met een goede loonsverhoging, geld voor scholing en meer zeggenschap over roosters en werktijden. Donderdag geven de werknemers van NN Netherlands hiervoor een duidelijk signaal af. Dat zal ook zeker effect hebben op werknemers van andere metaalbedrijven in Veenendaal, zoals bij Ardagh en Axa. Ook daar verwachten we binnenkort acties van werknemers.”

Doorgeslagen

Johan Voornhout, FNV-bestuurder Metaal: “We zien dat steeds meer mensen zich voor het eerst aansluiten en het werk ook neerleggen. Dat komt doordat de werkgevers zijn doorgeslagen in hun wensen voor flexibiliteit. Het moet weer om de mensen gaan. De metaalwerkers vragen niet zoveel. Eerder inzicht in de roosters bijvoorbeeld, op een gezonde manier je pensioen halen, een hoger loon en meer zeggenschap over je tijd. Ze willen een fatsoenlijke cao. Het wordt tijd dat de werkgevers gaan luisteren. En als ze niet luisteren, volgen er nog hardere acties.”

Actie begint in alle vroegte

De actie begint in alle vroegte, vanaf 5.00 uur, als de ochtendploeg zich meldt bij de poort van NN Netherlands (Smalle Zijde 1b in Veenendaal). Actievoerders zullen zich daarna melden bij het actiecentrum in de Veensepoort (aan de Rondweg-West 256). De werknemers worden daar rond 7.00 uur toegesproken door onderhandelaars Peter de Jong (CNV Vakmensen) en Jos Brocken (FNV Metaal). Rond 8.30 uur is de actie afgelopen en gaan de werknemers naar huis.

Bij NN Netherlands werken ongeveer 300 mensen.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid