Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Metalektro - Nieuws

Cao-commissie keurt cao-resultaat Metalektro goed

De cao-commissie Metalektro heeft vrijdag 12 februari het protocol ‘cao’s Metalektro 2015 -2018’ goedgekeurd. En daarmee het onderhandelingsresultaat vrijgegeven voor raadpleging onder de leden van CNV Vakmensen.

De cao commissie heeft vastgesteld dat belangrijke afspraken voor de nieuwe cao zijn gericht zijn op ontwikkeling en koopkracht. De cao-commissie oordeelde tevens dat dit akkoord niet zonder acties en stakingen tot stand zou zijn gekomen. Zo werden door werkgevers bedachte verslechteringen van de arbeidsvoorwaarden tegengehouden.

Opgeschort

Met de goedkeuring van de cao-commissie op zak worden de acties in de Metalektro tot nader order opgeschort. Als de ledenraadpleging dat in de komende periode ook aangeeft is dat zelfs definitief voor deze cao-periode. Maar die raadpleging moet dus nog beginnen.

De cao commissie was vol lof over de inzet van de kaderleden, de bestuurders van CNV Vakmensen en de samenwerking in dit conflict, zowel in de onderhandelingsdelegatie als in de bedrijven.

Leden mogen oordeel geven

De leden van CNV Vakmensen zijn nu nog één keer aan bod. Zij mogen hun oordeel geven over het bereikte cao-resultaat. In de komende weken worden alle leden in de gelegenheid gesteld hun stem uit te brengen. Ook niet-leden mogen meepraten over het bereikte resultaat.
 
De ledenvergaderingen worden georganiseerd in de diverse regio’s. Binnenkort wordt (ook op deze website) duidelijk waar precies. Op 15 maart a.s. sluit de stemming en een week later volgt het definitieve oordeel over deze nieuwe cao.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid