Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Metalektro - Nieuws

Akkoord Garantiepensioen NXP

We hebben een ondertekend akkoord over het Garantiepensioen. Binnenkort zal je dus een extra post op je salarisstrook krijgen en een kleine nabetaling per 1 januari 2015. Dit geld is in principe vrij ter besteding, maar eigenlijk bedoeld om je (aanvullende) pensioen te financieren..

Garantiepensioen
In de bijlage ontvang je ter informatie de ondertekende versie van het uiteindelijke akkoord over het Garantiepensioen. Ons advies is om deze versie goed te bewaren. Als het goed is zal je binnenkort dus een extra post op je salarisstrook krijgen en een kleine nabetaling per 1 januari 2015. Dit geld is in principe vrij ter besteding, maar eigenlijk bedoeld om je (aanvullende) pensioen te financieren. Je kunt dit extra inkomen apart sparen via een aparte uitbetaling door je werkgever op een spaarrekening.

NXP jubileumregeling
Een heel ander onderwerp waar wij ook vragen over krijgen, de NXP jubileumregeling, is voorlopig nog onderwerp van discussie tussen advocaten van NXP en alle vier de bonden. NXP stelt zich nog steeds op het standpunt dat (kortom) het employabilitybudget nu eenmaal de jubileumregeling heeft vervangen, terwijl vakbonden en daarna de rechter daar anders over denken. Met betrekking tot dit employabilitybudget van eenmalig 600k is ons overigens bekend dat er ongeveer drie aanvragen zijn geweest voor opleidingsbudget, waarvan ons één geval bekend is waarbij deze aanvraag werd afgewezen. Verwachting is dat deze kwestie nog even kan gaan duren.

Arthur Bot
bestuurder
E.: a.bot@cnvvakmensen.nl
M.: 06 20 44 51 90


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid