Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Metalektro - Nieuws

14 september bijeenkomst bij Smit Transformatoren

In juli 2016, net voor de aanvang van veel vakanties, heeft de directie van Koninklijke Smit Transformatoren de vakbonden, CNV Vakmensen, De Unie en FNV uitgenodigd om te praten over een wijziging van de overeenkomst met de vakbonden betreffende de drie-ploegendienst.

De directie heeft in samenwerking met een extern deskundige een onderzoek gedaan. De medewerkers die in de drie ploegen werken, zijn hierbij betrokken geweest. De medewerkers hebben meegewerkt aan een raadgevend referendum, een enquête waarin ze een voorkeur konden aangeven voor bepaalde wijzigingen in de drie ploegendienst (twee voorkeuren) of blijven bij het huidige systeem (de presentatie en uitkomst zijn al eerder naar jullie verstuurd).

De keuze bij de meerderheid is gevallen op de optie waarbij nog maar vier nachten achter elkaar wordt gewerkt in plaats van vijf nachten. De uren die de medewerkers te kort komen op jaar basis worden gecompenseerd door inleveren (laten inroosteren) van de 13 ADV-dagen, daarbij zullen er drie terugkomdagen zijn.
De voorkeursoptie is niet onbekend bij de medewerkers, op dit moment wordt hiervan volop gebruik gemaakt op basis van vrijwilligheid. In de toekomst zou de optie niet meer vrijwillig zijn maar ingeroosterd.

Door de vakbonden worden op woensdag 14 september twee bijeenkomsten georganiseerd. De eerste vangt aan om 14.00 uur, de tweede om 15.30 uur in de WATT kamer.
Deze vergadering is niet alleen van belang voor de medewerkers die nu in de drie ploegen werken en betrokken zijn geweest bij het raadgevend referendum.
Vanaf het moment dat wij als vakbonden de overeenkomst tekenen, geldt deze de komende jaren voor elke medewerker bij Koninklijke Smit Transformatoren die in drie ploegen werkt of gaat werken.

Het is dus belangrijk dat je meedenkt, meepraat en meebeslist.

We hopen jullie dan ook allemaal te zien in één van de vergaderingen 14 september.

Arthur Bot
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06-20445190
E: a.bot@cnvvakmensen.nl

Anita Dries
Bestuurder FNV
Guido van Werkhoven (kaderlid) FNV

16-2709/AB/sb

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid