Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

Zwaar weer voor Koops Furness

Er is surseance van betaling uitgesproken voor Koops Furness BV. Ook zijn er inmiddels een aantal onderdelen failliet.

Dinsdag 19 augustus jl.werden wij tot onze schrik en verrassing via de media geïnformeerd over de surseance van betaling van Koops Furness BV en het feit dat er als gevolg daarvan bewindvoerders door de rechtbank werden benoemd.  

De surseance is door de directie van de onderneming zelf aangevraagd vanwege de slechte bedrijfseconomische situatie. Dit bleek later op die dag ook uit informatie op www.rechtspraak.nl, het insolventieregister.Als bewindvoerders voor jullie werkgever zijn benoemd mevrouw mr. A. van der Schee en de heer mr. J.A.A. Boers.
Bij navraag bij de directie van Koops Furness werd mij aangegeven dat de directie niet (meer) voor commentaar bereikbaar was en werd mij verwezen naar de bewindvoerders voor informatie. 

Doorstart

Uit een reactie van onder meer mevrouw mr. Van der Schee begreep ik dat zij bezig zijn met een snelle inventarisatie van de onderneming en dat zij trachten de ondernemingsactiviteiten in het geheel te laten doorstarten, omdat dit het beste is voor alle betrokkenen.
Zij gaven echter ook aan dat bij een integrale doorstart van de onderneming de verwachting is dat er niet voor iedere medewerker meer een plaats zal zijn, met andere woorden, als het al lukt om een doorstart te realiseren zal dit in afgeslankte vorm zijn.

Faillissementen

De ontwikkelingen gaan echter zeer snel, juist vandaag meldde de Telegraaf en Automotive-online dat reeds gisteravond de eerste 15 Koops Furness faillissementen zijn uitgesproken. Hieronder zouden zijn begrepen onder meer Furness Car, Fivan Auto, Koops Furness Lease, Koops Furness Schade, Cosmo Trucks en enkele service BV’s zoals Koops Furness Virtual, Internet Services en Finance. 

Wij begrijpen dat de komende dagen een zeer spannende situatie zal opleveren voor u allen en dat het van marktpartijen zal afhangen hoe en in welke mate er kan worden doorgestart. De eerste contouren zijn niet gunstig en ook de economische omstandigheden in Nederland in jullie sector zijn niet goed. Er worden te weinig auto’s verkocht en er zijn teveel dealerbedrijven, zo is de analyse van diverse economen. 

Meer informatie over wat te doen bij een faillissement kun je vinden op onze kennisbank

Op dit moment is mijn informatie dat er bij de failliete BV’s zogenaamde faillissementsbijeenkomsten worden gehouden door de curatoren en het UWV. Ik roep een ieder dringend op zodra die bijeenkomsten worden georganiseerd daar naar toe te gaan en je te laten informeren over de vervolgstappen zoals: hoe gaat het nu verder met mijn arbeidsovereenkomst, wie betaalt straks mijn salaris en mijn opzegtermijn, dan wel hoe gaat de overname verlopen.           


Uiteraard blijven we de zaak nauwlettend volgen en zullen we jullie nader berichten zodra we meer weten.

Informatie en contact

Mocht je vragen hebben dan kun je met mij contact opnemen. Ik ben bereikbaar via de e-mail: g.vandijk@cnvvakmensen.nl en via kantoor: 055-5264250, uiteraard is CNV-Info ook beschikbaar voor vragen en hulp, tel.: 030-7511007.

Ik wens jullie veel sterkte in deze nare en spannende tijd.

Gerard van Dijk
Bestuurder CNV Vakmensen

 
 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid