Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

Zevende Week van Veilig en Gezond Werken van start

Van 13 tot en met 17 juni maakt de metaal zich extra sterk voor veilig en gezond werk. De zevende Week van Veilig en Gezond Werken is van start gegaan met de eerste stop van de 5xbeter Roadshow bij Alumat Zeeman in Maasdijk. Hiermee staat 5xbeter extra stil bij de arborisico’s in de metaal.

5xbeter Roadshow

Foto: 5xbeter

5xbeter ondersteunt het gesprek tussen werkgevers en medewerkers over deze risico’s en biedt hulpmiddelen om deze op de werkvloer aan te pakken.

5xbeter Roadshow

Met de 5xbeter Roadshow doen we tijdens de Week in 5 dagen 5 bedrijven aan, bedrijven die inspiratie en best practices bieden op het gebied van veilig en gezond werken. Iedereen die in de metaal werkt is welkom een bezoek te brengen aan de 5xbeter Truck.

We stoppen bij de volgende bedrijven:
 • 13 juni: Alumat Zeeman te Maasdijk
 • 14 juni: GS Hydro te Barendrecht
 • 15 juni: Koninklijke Bammens te Maarssen
 • 16 juni: Lentink te Varsseveld
 • 17 juni: LDM te Drunen

Veilig en gezond werken

Honderden bedrijven met in totaal ruim 14.000 medewerkers houden tijdens de Week van Veilig en Gezond Werken een bedrijfseigen veiligheidsweek. 5xbeter voorziet alle deelnemende bedrijven van pakketten met materiaal voor de inhoudelijke invulling en aankleding van de veiligheidsweek in het eigen bedrijf. 

Dit jaar is de Week van Veilig en Gezond Werken extra feestelijk: 5xbeter bestaat 10 jaar. In 2006 sloegen CNV Vakmensen, Koninklijke Metaalunie, FME, FNV Metaal en De Unie de handen ineen met de oprichting van 5xbeter, ijzersterk voor veilig werk.

5xbeter zet zich in voor de gezondheid en veiligheid van werknemers in de metaalbewerking en metalektro. 5xbeter biedt kosteloos onafhankelijk advies en hulpmiddelen op het gebied van onder andere lasrook, machineveiligheid, fysieke belasting, schadelijk geluid en gevaarlijke stoffen.

5xbeter Jubileumcongres 

We sluiten de Week van Veilig en Gezond Werken op 20 juni af met het Jubileumcongres ‘Durf te dromen’ in de Efteling. Van 10.00 tot 16.00 uur bieden we een interactief programma. Centraal staan dit jaar de risico’s van het (tijdelijk) werken op hoogte, de nieuwe Verbetercheck Tijdelijk werken op hoogte en wat 5xbeter in tien jaar tijd voor elkaar heeft gekregen.

Tijdens het congres gaan 2 nieuwe 5xbeter films in première, waaronder een film over werken op hoogte. Onze hoofdgast is dit jaar astronaut André Kuipers, die zijn ervaringen met veilig en gezond werken –ook op hoogte– met ons zal delen.

Aanmelden voor het congres ‘Durf te dromen’ kan via deze link >

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

 • Deskundig advies over werk en inkomen
 • Rechtshulp voor werk en inkomen
 • Rechtshulp voor privé situaties
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte

Word lid