Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

Win een Femme Tech Bedrijven Award

Opent uw bedrijf op Girlsday zijn deuren? Doet u iets extra's om meiden te werven? Hanteert u flexibele werktijden of mogelijkheden om parttime te werken? Mooi! Wellicht maakt uw bedrijf dit jaar kans op een Femme Tech Bedrijven Award.

Op 11 november reikt TechniekTalent.nu voor de derde maal de Femme Tech Bedrijven Award uit. Dé prijs voor technische bedrijven die zich op een bijzondere manier inspannen om meer technische vakvrouwen voor hun bedrijf te werven en te behouden. Bedrijven van klein tot groot komen in aanmerking voor een Award en worden verschillend gejureerd. Meedoen loont en is belangrijk. Alle grote dingen begonnen ooit klein.

"De Femme Tech Bedrijven Award is een enorme waardering voor al het personeel en een uitgelezen kans de buitenwereld te laten zien hoe leuk en interessant je bedrijf is." Frank Arts, Argowil, winnaar 2013

Winst voor bedrijf en techniek
De wedstrijd kent enkel winnaars. Winnende en genomineerde bedrijven krijgen volop aandacht van nationale en lokale media. Mooie publiciteit, die kan leiden tot nieuwe klanten en stevigere banden met bestaande klanten en zakenrelaties. Winnaars zijn ook uw werknemers (m/v) die trots zijn op hun Award, en daardoor extra gemotiveerd. Andere bedrijven zullen inspirerende voorbeelden volgen, wat leidt tot meer meiden en vrouwen in de techniek.

Awards voor kleine, middelgrote en grote bedrijven
Alle bedrijven met vrouwen in technische functies kunnen meedingen naar een Femme Tech Bedrijven Award. Komende editie zijn er drie Awards te winnen: één voor bedrijven tot 50 medewerkers, één voor middelgrote bedrijven (van 50 tot 250 medewerkers) en één voor grote bedrijven (meer dan 250 medewerkers). Per categorie gelden andere criteria. Voor kleine bedrijven is het belangrijk dat de directie waarde hecht aan diversiteit en actie onderneemt om vrouwen en meisjes enthousiast te maken voor techniek. Bij middelgrote bedrijven ligt het accent op werving en behoud van vrouwen. Bij grote bedrijven wordt ook gekeken of er beleidsdoelstellingen en speciale programma's ten aanzien van diversiteit zijn.

Diversiteit leidt tot betere bedrijfsresultaten
De Femme Tech Bedrijven Award is een initiatief van Techniek Talent.nu om bedrijven die het goed doen op het gebied van vrouwen en techniek in de schijnwerpers te zetten. Met de prijs wil TechniekTalent.nu bedrijven stimuleren om werk te maken van diversiteit. Dit vanuit de wetenschap dat diversiteit tot betere bedrijfsresultaten leidt.

Opgeven
Meer informatie vindt u op www.techniektalent.nu/femmetechaward. Hier kunt u zich ook opgeven voor de Femme Tech Bedrijven Award.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid