Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

Werknemers Metaal & Techniek zijn unaniem: "duurzame inzetbaarheid heeft urgentie"

Werknemers in de Metaal en Techniek zien een grote urgentie in het duurzaam inzetbaar houden van henzelf en hun collega’s. Dat zegt een meerderheid van de werknemers die in de Metaal en Techniek werken, blijkt uit een onderzoek van JIJ.

Werknemers missen steuntje in de rug

Aan de enquête werkten ruim 500 werknemers uit de Metaal en Techniek mee die lid zijn van FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen of De Unie. 88 procent van de ondervraagden geeft aan de komende jaren te willen werken aan hun inzetbaarheid, maar tegelijkertijd voorziet 77 procent daarin belemmeringen. De meesten zoeken de belemmering bij het ontbreken van een stimulerende werkomgeving, een tekort aan ondersteuning vanuit de werkgever en een tekort aan tijd.

Genoeg kansen voor verhoging inzetbaarheid

Het was de eerste keer dat er vanuit FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en De Unie een grootschalig onderzoek werd uitgevoerd naar duurzame inzetbaarheid onder werknemers uit de Metaal en Techniek. De ondervraagden zien vooral mogelijkheden om hun inzetbaarheid te verhogen op de aspecten scholing, arbo en werk/privé-balans.

De wil is er bij zowel werkgever en werknemers

Bij werkgevers is de wil om haar werknemers daarin te faciliteren er zeker, alleen is het soms lastig door de aanhoudende economische crisis, zo stelt JIJ. De conclusie moet dan ook zijn om daar samen een weg in te vinden, zodat duurzame inzetbaarheid structureel bij zowel de werkgever als werknemer op de agenda staat, aldus JIJ.

Informatie over JIJ

JIJ,  een project van FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en De Unie, ondersteunt werknemers uit de Metaal en Techniek bij hun duurzame inzetbaarheid. Ofwel, dat je gezond en met plezier je werk kunt blijven doen.

Dit doet JIJ met de gratis online Werkscan. Ook organiseert JIJ ook de unieke pilot Integrale Benadering, waarin werkgevers en werknemers samen aan de slag gaan om op een constructieve manier de duurzame inzetbaarheid in het bedrijf te vergroten. 

www.allesdraaitomjij.nl

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid