Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

Vrijdag staking bij Prins Dokkum

De werknemers van Prins Dokkum (producent van vangrails) gaan vrijdag 1 maart massaal staken. Een gesprek met directie heeft vandaag niets opgeleverd, meldt onderhandelaar Frans Strolenberg van CNV Vakmensen.

Het Noorse moederbedrijf Saferoad houdt vooralsnog vast aan sluiting van de fabriek per eind juni dit jaar. De productie wordt verplaatst naar Duitsland en Polen, ten koste van de 34 productiewerknemers in Dokkum. Strolenberg: "Vandaag hadden we een laatste gesprek met de directie, maar daar werden we niet vrolijk van. Saferoad blijft erbij dat de fabriek dichtgaat. De directie van Prins Dokkum biedt nu 15 maanden een aanvulling op de WW, in plaats van 3 maanden. Een aanfluiting, als je bedenkt dat de meeste werknemers hier tientallen jaren werken. Het Noorse moederbedrijf Saferoad heeft bovendien geld genoeg."

Kwaad

Vanaf vrijdag gaan de werknemers in staking. De partners van de werknemers zijn ook de barricaden opgegaan, en organiseren allerlei aanvullende acties. Strolenberg: "De mensen knokken er met hart en ziel voor om de fabriek open te houden. Ze zijn echt ontzettend kwaad. Terecht, want er is in onze ogen geen goede reden om deze fabriek te sluiten."

Druk op de ketel

De werknemers verzamelen zich vrijdag 1 maart rond 6.30 uur bij Hotel Van der Meer in Dokkum. Vandaar gaan ze rond 7.00 uur naar het bedrijf. Strolenberg: "Er zullen wagens komen om leveringen op te halen. Die laten we uiteraard door, maar er is niemand die die wagens gaat laden. Ze gaan allemaal leeg weer terug. We gaan de druk flink op de ketel zetten."

Bekijk uitzending van Omroep Friesland op YouTube >>Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid