Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

Vragen rond faillissement Meijers Staalbouw

Metaalbedrijf Meijers Staalbouw uit Serooskerke is failliet. De ongeveer 60 werknemers hebben dat op 25 maart te horen gekregen tijdens een personeelsbijeenkomst. "De mensen kregen het van de accountant te horen, daar heb ik me wel over verbaasd", zegt bestuurder Peter Vlaming van CNV Vakmensen.

Het rommelde al een aantal dagen bij Meijers Staalbouw, zegt Vlaming. "De mensen zagen het aankomen. Maar dat maakt het leed er niet minder om. Iedereen staat nu op straat. Ik verwacht wel dat een doorstart op kleinere schaal mogelijkeg. Hopelijk kunnen dan zoveel mogelijk mensen hun baan behouden."  

Stevig geïnvesteerd

Er zijn wel de nodige onbeantwoorde vragen, zegt Vlaming. "Het bedrijf is vorig jaar overgenomen door De Hoondert Groep. Er is stevig geïnvesteerd. En nu blijkt opeens uit onderzoek van een externe accountant - die het slechte nieuws gisteren zelf mocht vertellen - dat het bedrijf er heel slecht voor staat. Je vraagt je dan af wat er rond de overname is gebeurd. Heeft De Hoondert Groep zich niet goed in het bedrijf verdiept? Dat kan ik me bij een overname op deze schaal toch niet voorstellen. Kortom, veel vragen. Maar daar kopen de mensen op dit moment allemaal weinig voor."  

Ondersteuning

De leden van CNV Vakmensen kunnen rekenen op ondersteuning van de vakbond.  

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid