Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

Verslag periodiek overleg Trigion

Elke 3 à 4 maanden overlegt CNV Beveiliging met Trigion over de dagelijkse gang van zaken. Vorige week vond er ook weer zo'n overleg plaats. Collega Johan Bakker en bestuurder Aletta Bulsink vormden deze keer de delegatie.

Deze keer hebben we vooral gesproken over ziekteverzuim, ontwikkelingen werkgelegenheid en de loonstrook. We hebben al vaker bij Trigion aandacht gevraagd voor het ziekteverzuim. Deze keer hebben we laten weten dat we klachten krijgen over de druk die zieke werknemers ervaren door de verzuimcoördinatoren. Trigion vertelde ons dat de verzuimcoördinatoren het kort verzuim behandelen. De verzuimcoördinator neemt na je ziekmelding contact met je op om te vragen wat je nog wel kunt en hoe lang je inschat dat je arbeidsongeschiktheid gaat duren. Formeel kan dat; wij hebben de indruk dat het vooral ook de toon is die de muziek bepaalt. Weet dat wij aandacht hebben gevraagd en desnoods blijven vragen voor dit onderwerp, want het kan niet zo zijn dat je niet ziek mag zijn. Wil je naar de bedrijfsarts, dan kan dat, ook buiten Trigion om. Vraag om de rapportage van de bedrijfsarts, geprint of per mail. Kom voor je zelf op. Lukt het niet of vind je niet voldoende gehoor, laat het ons weten via a.bulsink@cnvvakmensen.nl Ben je ziek en heb je advies of hulp nodig, neem dan contact op met onze individuele belangenbehartigers via info@cnvvakmensen.nl of 030- 7511 007.

Het is onduidelijk wat er gaat gebeuren met de COA-locaties. Inleen vindt daar vooral ’s nachts plaats. Wij hebben met Trigion gesproken over het percentage inleen. De laatste tijd zijn 700 werknemers aangenomen, op bepaalde tijdscontracten voor een maximale duur van 23 maanden. Dat kan volgens de cao en zien we helaas veel meer; zo voorkomen werkgevers dat ze de transitievergoeding moeten betalen bij einde contract…..

CNV Beveiliging heeft een aantal keren aandacht gevraagd voor de loonstrook zoals Trigion die opstelt. Zonder je urenstaat kun je je loonstrook niet controleren omdat toeslagen voor onregelmatig werk en/of verschuivingstoeslag bij elkaar op worden geteld. Trigion erkent dat dit vervelend is maar zegt er niets aan te kunnen doen. Als je de loonstrook en de urenstaat bij elkaar hebt, zou je je loon moeten kunnen controleren.
Doe dat!

Wil je dat jouw onderwerpen ook aan de orde worden gesteld tijdens het overleg, laat het ons weten. Stuur daarvoor een mail naar je bestuurder Aletta Bulsink via a.bulsink@cnvvakmensen.nl

Aletta Bulsink
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 20 47 18 88

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid