Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

Van der Velden Marine Systems bijeenkomst 18-01

Per 1 januari 2017 is Van der Velden Marine Systems overgegaan van de Cao Metaalbewerkingsbedrijf (ook wel bekend als “Kleinmetaal”) naar de Cao Metalelektro (ook wel bekend als “Grootmetaal”). Dat betekende dat jouw arbeidsvoorwaarden veranderden.

Jouw directie en de Ondernemingsraad hebben hier vorig jaar afspraken over gemaakt. Echter, een behoorlijk aantal van die afspraken had de directie met de vakbonden moeten maken. Sinds dit duidelijk is geworden stemmen de Ondernemingsraad en de vakbonden steeds in goed overleg met elkaar af hoe we hier allebei het beste mee om kunnen gaan.

Afspraken pakken slechter uit

Een analyse van de afspraken door de vakbonden leerde dat een aantal afspraken slechter uitpakken dan de Cao Metalelektro. Dat mag een bedrijf niet doen. Daarom hebben we als gezamenlijke vakbonden geprobeerd in overleg te treden met jouw directie. Jouw directie heeft geprobeerd de boot enige tijd af te houden. Op 27 november zaten we eindelijk voor het eerst om tafel met elkaar, 19 december was het tweede gesprek.

In de bijlage vind je de nieuwsbrief van de gezamenlijke vakbonden. Kom naar de medewerkersbijeenkomst op donderdag 18 januari om 16.30 uur in Het Koetshuis in Krimpen aan de Lek. De bijeenkomst is niet alleen bedoeld voor vakbondsleden, neem dus vooral je collega's mee.

Heb je in de tussentijd vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op!

Klazina Turner
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 22 48 62 74
E: k.tulner@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid