Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

Ultimatum aan Brand Energy

CNV Vakmensen en FNV Metaal hebben een ultimatum gesteld aan Brand Energy & Infrastructure Services Vlaardingen. In het ultimatum eisen de bonden een goed Sociaal Plan, met vooral een goede ‘van werk naar werkregeling’ en een fatsoenlijke ontslagvergoeding.

Bij het bedrijf, dat actief is in de isolatiemarkt, verdwijnen tientallen banen. In totaal werken er 136 mensen, van wie de meesten (ongeveer 80) in Klazienaveen. Daarnaast zijn er kleinere vestigingen in Kootstertille, Farmsum en Heteren.

Sociaal plan

Al sinds eind april onderhandelen de bonden over een sociaal plan voor de werknemers die getroffen worden in de voorgenomen reorganisatie. Op een eerder aangeboden petitie is niet gereageerd. Ook het voorultimatum heeft de werkgever afgelopen maandagavond om 18.00 uur laten aflopen. De bonden eisen dat het sociaal plan een looptijd heeft van 22 april 2015 tot 1 mei 2019, alsmede een garantie voor onverkorte nakoming ervan, gedurende de looptijd, door de moedermaatschappij van Brand Energy: Bullseye Netherlands Holdings BV te Vlaardingen.

Ultimatum

Het ultimatum loopt donderdag 9 juli om 18.00 uur af. Als de directie niet op de ultimatum-eisen ingaat, worden acties onvermijdelijk. CNV Vakmensen bestuurder Frans Strolenberg: “Wat de leden willen, gaat eigenlijk om doodnormale dingen. En om de toekomst van de mensen die kunnen blijven. In de regio ligt nieuw werk niet voor het opscheppen. Daarom is een prima ‘van werk naar werkregeling’ en een acceptabele ontslagvergoeding niet meer dan billijk."

FNV Metaal bestuurder Johan Weijenberg: “Vanaf dag één onderhandelt deze werkgever met het slot op de deur. In de eerste onderhandelingsronde werd er al een ‘slikken of stikken’ aanbod neergelegd. Onze leden hebben aangegeven dat ze het schamele bod van de werkgevers naar de prullenbak verwijzen. Ze willen een sociaal plan met een langere looptijd, een goede ‘van werk naar werkregeling’ en een fatsoenlijke ontslagvergoeding. En bovendien een goed onderbouwd plan,  waarmee nieuw perspectief ontstaat voor de blijvers.’’


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid