Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

Uitnodiging voor vakbondsleden Royal IHC

Alweer een ledenvergadering? Hebben wij nog niet genoeg vergaderd de laatste paar jaar? Wat is er nu weer aan de hand? Zo maar een paar vragen waarvan wij kunnen voorstellen dat zij bij jullie, leden van CNV Vakmensen en werkzaam bij één van de Royal IHC bedrijven, onmiddellijk boven komen drijven.

Inderdaad: alweer een uitnodiging voor een ledenvergadering. En inderdaad zijn er de laatste paar jaar een flink aantal ledenvergaderingen geweest, daar was ook alle reden toe. 

Wat is er nu weer aan de hand?
Nou eigenlijk niets en toch ook weer wel. Wij, vakbondsbestuurder plus een aantal kaderleden (actieve vakbondscollega’s van jullie) zijn van mening dat het goed is om alle belangstellende leden van CNV Vakmensen bij de Royal IHC bedrijven eens te ontmoeten zonder dat er over ingrijpende onderwerpen gesproken en gestemd moet worden.

Vakbondswerk is niet alleen van belang wanneer er grote zaken spelen maar vakbondswerk, zeggenschap, is alle dagen van belang. Bij grote maar ook vele kleine zaken is het goed om te weten dat er een vakbond achter je staat.
Vakbondswerk binnen een bedrijf wordt niet alleen door een vakbondsbestuurder verricht maar juist door de (actieve) leden van de bond. Binnen Royal IHC zijn er een aantal actieve leden die meedenken en meedoen met de vakbondsbestuurder. Zo zijn deze leden actief in de ondernemingsraad, of nemen actief deel aan overleggen met de directie of zijn zij op een andere manier actief met meedenken en meedoen.
Ook bij Royal IHC geldt dat je met meer actieve leden ook meer kunt betekenen op het gebied van vakbondswerk en zeggenschap. En voor jullie specifiek, vakbondswerk vanuit CNV Vakmensen.

Nu is het zo dat wij meer leden actief zouden willen betrekken bij het werk van CNV Vakmensen. Denk nu niet gelijk: dat is niets voor mij, het zal wel veel werk zijn en ik heb het al zo druk, of welke andere redenen je ook kunt bedenken. Het doel van deze avond is vooral elkaar te ontmoeten en met elkaar te bespreken hoe het geluid van CNV Vakmensen nu en voor de toekomst nog duidelijker kan worden. 
Daarom deze uitnodiging voor een ledenvergadering op:

maandag 15 mei 2017, om 19.30 uur, bij Landvast, Haven 4 in Alblasserdam. 

Het wordt geen ‘zware’ vergadering. Het gaat in eerste instantie vooral om de ontmoeting en om het met elkaar van gedachten wisselen hoe wij samen het vakbondswerk van CNV Vakmensen nog meer inhoud kunnen geven binnen Royal IHC!

Wij zouden het zeer op prijs stellen jullie die avond in Landvast te ontmoeten.

Piet Verburg, bestuurder, p.verburg@cnvvakmensen.nl
Anton de Zeeuw, a.dezeeuw@royalihc.com
Meindert Zwanenburg, m.zwanenburg@royalihc.com

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid