Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

Teleurstelling over faillissement Imtech Industrial Services

Het is de curatoren niet gelukt om Imtech Industrial Services (ruim 900 werknemers in Nederland) in zijn geheel te verkopen aan een geïnteresseerde partij. “Het draait helaas toch uit op een faillissement. Dat is teleurstellend nieuws”, zegt Loes Bezemer-Videler (CNV Vakmensen) in een eerste reactie.

De curatoren hebben zojuist gemeld dat Imtech Industrial Services failliet is én dat zij in de afgelopen weken een doorstart hebben voorbereid met in ieder geval vier partijen. Het gaat om Verwater, Convoi, Kentech en Cegelec, die elk een deel van het Imtech-werk willen overnemen. Met de vier doorstarts zouden in totaal – volgens de curatoren – een groot aantal banen behouden kunnen blijven. De curatoren schatten het uiteindelijke behoud van werkgelegenheid in op ongeveer 600 banen.

Bittere pil

Desondanks is het faillissement van deze Imtech-divisie een bittere pil, vindt de CNV-bestuurder. “We hadden echt gehoopt op een koper, een aandelentransactie, met behoud van werk en arbeidsvoorwaarden voor alle werknemers. Net zoals bij een aantal andere Imtech-onderdelen is gebeurd. Dat is dus helaas niet gelukt. Het gevolg is dat de mensen niet alleen hun baan kwijt zijn, maar ook al hun opgebouwde rechten, zoals dienstjaren en vakantiedagen. Wij realiseren ons dat de curatoren hun uiterste best hebben gedaan om zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden. Maar uiteindelijk moeten de mensen nog maar afwachten of er voor hen straks echt een plek is in een doorstart, en onder welke voorwaarden dat zal zijn. De onzekerheid is groot. Kortom, we staan niet te juichen.”

De werknemers van Imtech Industrial Services werken verspreid over het hele land.

Imtech-team CNV Vakmensen

CNV Vakmensen heeft inmiddels een Imtech-team geformeerd om de getroffen leden bij te staan. Het team bestaat uit adviseurs en juristen en is dagelijks tot 22.00 uur per telefoon en chat bereikbaar. Ook organiseren de bonden, samen met Otib en UWV, binnenkort workshops om de werknemers bij te staan.

Lees ook:

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid