Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

Stem op CNV kandidaten voor de or van IHC

In de week van 16 tot en met 20 april wordt bij Royal IHC de verkiezing voor de nieuwe ondernemingsraad (or) gehouden. Bij deze verkiezing wordt gebruik gemaakt van 2 kieslijsten: de blue collar en de white collar kieslijst.

Vanuit CNV Vakmensen zijn er 3 kandidaten voor de nieuwe or. Punt is wel dat alle 3 de kandidaten op de white collar lijst staan. Dit betekent dat er helaas geen kandidaten vanuit CNV Vakmensen op de blue collar lijst staan!

Een werknemer van Royal IHC kan alleen maar op kandidaten stemmen uit de kiesgroep waar de werknemer zelf onder valt. Dit betekent dat leden van CNV Vakmensen werkzaam in de blue collar kiesgroep niet op een kandidaat van hun eigen vakbond kunnen stemmen. Ik vind dat heel erg jammer maar het or-reglement is daar heel duidelijk in. De kop van deze nieuwsbrief kan dan ook als misleidend voor alle blue collar CNV Vakmensen leden bekeken worden.

Mijn advies is zeker om wel te gaan stemmen. Op wie jij je stem uitbrengt bepaal je vanzelf­sprekend zelf. Maar mijn advies is wel om een kandidaat van een vakbond te kiezen. CNV Vakmensen is een lijstverbinding aangegaan met FNV Metaal. Zo’n lijstverbinding kan bij het bepalen van een restzetel zorgen dat zo’n zetel bij een vakbond terecht komt in plaats van bij een vrije lijst. Deze lijstverbinding is in samenspraak met de kaderleden en FNV Metaal aangegaan. En zo’n lijstverbinding is ook een signaal van ons dat wij erg hechten aan vakbondsleden in een or.

Hoe dan ook het doel is om met zoveel mogelijk vakbondsleden in de or te komen. Als CNV Vakmensen zien wij zeker de meerwaarde in van zo veel mogelijk vakbondsleden in een or. Welke rol een vakbondslid ook heeft binnen zijn of haar bedrijf, er is altijd ondersteuning vanuit de eigen vakbond om het werk zo goed mogelijk te doen. En dat geeft een zeker en goed gevoel lijkt mij.

1. Arjan Dekker: Samen voor elkaar

Mijn naam is Arjan Dekker en ik werk al weer ruim 8 jaar bij IHC als ontwerper op de project afdeling Beavers/Cutterzuigers. Ik heb mij vol overtuiging verkiesbaar gesteld voor de ondernemingsraad. Mijn motivatie om me beschikbaar te stellen komt voort uit het feit dat ik IHC een prachtig bedrijf vindt met fantastische technologisch hoogwaardige producten. Kortom een bedrijf waar ik trots op ben en wil blijven zijn.

De ondernemingsraad (or) heeft een belangrijke functie binnen het bedrijf. Lid zijn van de or maakt het mogelijk om op te komen voor de belangen van de medewerkers en samen met de directie kan een or(lid) bijdragen aan de kwaliteit van het beleid binnen het bedrijf. Zelf vind ik persoonlijk de cultuur (waarden, normen en de uiting daarvan in gedrag) op de werkvloer heel belangrijk. Door op een goede manier met elkaar samen te werken gaat het lukken om de mooie orderportefeuille in de komende jaren voor elkaar te krijgen. Ik beschouw mezelf als een ‘open minded` persoon die goed kan luisteren en samenwerken. Ik ga de uitdaging graag aan om zitting te nemen in de ondernemingsraad (or).

En dat werk in de or moeten we samen en voor elkaar doen, vandaar mijn motto: Samen voor elkaar!

2. Leo van Essen: Zonder goede en ervaren mensen bestaat er geen IHC

Mijn naam is Leo van Essen, sinds 9 jaar werkzaam bij IHC bij diverse afdelingen, nu voor IHC Holland (engineering). Als or-lid wil ik opkomen voor de belangen van alle IHC medewerkers, zonder gemotiveerde, goede en ervaren mensen bestaat er geen Royal IHC. Na de onrustige tijd moeten we met zijn allen weer werken voor maar ook aan dit mooie bedrijf.

Wat mij betreft is het helder: Zonder goede en ervaren mensen bestaat er geen IHC.

3. Meindert Zwanenburg: Laat directie het werknemersbelang serieus nemen

Mijn naam is Meindert Zwanenburg en ik werk al 16 jaar bij IHC. In een eerdere periode heb ik al in de or van IHC gezeten. Vanuit die ervaring weet ik hoe belangrijk het or-werk is en wat er voor de werknemers op de achtergrond wordt gedaan door de or en vakbonden. Voor heel veel zaken liggen de belangen van aandeelhouders en directie in lijn met die van de werknemers. Maar er zijn ook onderwerpen waarbij de belangen tegengesteld zijn en dan is het belangrijk dat het belang van de werknemers goed vertegenwoordigd wordt. Een or en de vakbonden moeten elkaar dan versterken om dit geluid goed te laten horen.

Laat de directie het belang van werknemers serieus nemen en stem dus op een CNV vakbondslid in de or!                        

Om het CNV geluid in de or te kunnen laten horen is het uiteraard van belang om, als werknemer bij Royal IHC, vallend onder de white collar kiesgroep, op Arjan, Leo of Meindert te stemmen.

Piet Verburg
Bestuurder
M: 06-51667394
E: p.verburg@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid