Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

Sociaal Plan Service Centre Maastricht

Op maandag 29 oktober hebben er in de kantine van Feijen een tweetal goed bezochte personeelsbijeenkomsten plaats gevonden. CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten hebben daar de aanwezigen uitgelegd wat de reactie was van de directie van Service Centre Maastricht op de uitspraak van de leden dat zij het door de directie voorgelegde resultaat van de onderhandelingen over het sociaal plan massaal hadden afgewezen.

De mededeling aan de aanwezigen was kort en duidelijk. Er was geen enkele bereidheid van de directie om ook nog maar iets aan het sociaal plan te verbeteren. Het standpunt van de directie was zwaar teleurstellend voor de mensen. Vervolgens echter sloeg de twijfel toe. Er bleek toch een grote verdeeldheid te bestaan onder de aanwezigen. Enerzijds was er een zeer grote groep mensen die nog steeds van mening was dat het sociaal plan onvoldoende was, maar men was niet meer zo overtuigd om het dan ook maar af te wijzen en te besluiten om actie te gaan voeren. De bonden hadden eerder reeds aangegeven dat minimaal ¾ van de aanwezige leden zouden moeten stemmen voor actie voeren, anders zou er géén actie gevoerd kunnen worden. Tijdens de bijeenkomst maandag werd duidelijk dat die noodzakelijke meerderheid van stemmen voor actie niet meer zo zeker was. Als bestuurder van CNV Vakmensen heb ik toen aangegeven dat ik géén ¾ vergadering zou gaan houden, als er toch geen kans zou zijn dat het benodigde aantal stemmen van mensen die actie willen voeren, niet gehaald zou gaan worden. Dan zou die vergadering alleen maar voor de vorm zijn.

Kom naar de ledenvergadering

Er moet natuurlijk wel nog een besluit genomen worden over het sociaal plan. Willen jullie dit sociaal plan alsnog goedkeuren of niet? Omdat FNV Bondgenoten aangaf een andere keuze te willen maken, kan er nu géén gezamenlijke ledenvergadering gehouden worden en is deze keer de ledenvergadering alleen voor de leden van CNV Vakmensen. De ledenvergadering zal plaats vinden op:

Datum

Woensdag 7 november 2012

Tijd

13.00 uur tot 14.30 uur en van

19.30 uur tot 21.00 uur

Locatie

Maaslandcentrum
Burg Maenenstraat 45
6181 EA Elsloo

Plaats

Elsloo

Kom naar deze vergadering, jouw aanwezigheid en keuze is belangrijk!

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid