Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

Sluiting van Wabco in Meppel doet pijn

Een pijnlijk bericht vandaag voor de 140 werknemers van Wabco in Meppel. Van hun directie kregen ze te horen dat de vestiging halverwege volgend jaar dichtgaat.

“Dit is heel zuur, zeker als je beseft wat voor kwaliteit er wordt geleverd, hoe flexibel de werknemers zich hebben ingezet en hoe ze hebben meegedacht over kostenbesparingen”, reageert Frans Strolenberg, bestuurder van CNV Vakmensen. “Uiteindelijk kopen ze daar dus helemaal niks voor en staan ze straks op straat.”

Verwaarloosd

De directie geeft als reden voor de sluiting de grote concurrentie en het wegvallen van een grote order van Daimler Benz. Maar volgens Strolenberg is er meer aan de hand. “Wabco heeft de vestiging in Meppel jarenlang verwaarloosd. Er is vooral gigantisch bezuinigd en veel van de mensen gevraagd. Er is niets geïnvesteerd. Intussen is in Polen een grote, nieuwe vestiging gebouwd waar heel Meppel zowat in past. Nu de vestiging in Meppel is uitgeknepen en er geen sap meer uit de citroen komt, wordt het bedrijf gesloten.”

Sociaal plan

Binnenkort heeft hij met de directie overleg over een sociaal plan. “Het moet een goed sociaal plan worden. Dat hebben de mensen, gezien de inspanningen die ze afgelopen jaren hebben geleverd, wel verdiend.”

Over Wabco

Wabco Meppel is onderdeel van de Wabco Groep, met een hoofdkantoor in Brussel en meerdere vestigingen in Europa. Het bedrijf maakt remveringsystemen voor de auto-industrie.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid