Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

Sandwichpanelenmaker neemt personeel in sandwich

“Dit is absoluut een faillissement met een luchtje. De orderportefeuille zit vol; het zou eigenlijk overwerken moeten zijn.” Bestuurder Marieke de Vries van CNV Vakmensen hekelt het failliet gaan van sandwichpanelenbouwer Krens in Emmeloord. “Dit is een truc om hetzelfde, maar dan voortaan goedkoper te doen. Winst oppeppen over de rug van de medewerkers.”

De firma Krens B.V. in Emmeloord (Noordoostpolder) vervaardigt al jaren speciale sandwichpanelen. Zo speciaal dat de vraag onverminderd groot is. De Vries: “Nu blijkt dat de Krens-directie alles heeft overgeheveld naar een tweede bv, AFSI. De bedrijfsruimte wordt terug gehuurd en alle personeel is straks op basis van ZZP-contract aan de slag. Alle verantwoordelijkheden jegens medewerkers worden hier zonder pardon overboord gesmeten”, stelt Marieke de Vries onomwonden vast.

 

Toen zij namens CNV Vakmensen het faillissement wilde aanvragen voor Krens B.V. hoefde dit al niet meer: de aandeelhouders/eigenaren hadden het al gedaan. “Maar dat is dus een foefje om achterlangs opnieuw de macht uit te oefenen. Terwijl CNV Vakmensen juist vindt dat de macht niet meer bij deze directie thuis hoort.”

 

De Vries dringt er bij curator mr. Y.C.M. Heruer van advocatenkantoor Ockers in Lelystad op aan te zoeken naar een overnamekandidaat. “Dit bedrijf heeft nog altijd volop potentie. Het product is gewild, de vakkundigheid groot. Alleen de bedrijfsvoering deugt niet.”

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid