Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

Rooster monteurs van Feenstra Verwarming Drachten

De servicemonteurs hebben 21 dagen na aankondiging van een roosterwijziging een rooster opgelegd gekregen. De toepassingsregels van het gewijzigde rooster waren en zijn niet duidelijk.

De directie stelt dat de beloning reistijd hetzelfde blijft. Echter in de praktijk blijkt dat je buiten werktijd moet reizen (dit was in werktijd). Ook is onduidelijk of de overwerkbetaling over reistijd toegepast blijft. De avondconsignatie wordt vol gepland.

De monteurs moeten om 8.00 uur bij de eerste klant zijn, in plaats van om 8.00 uur van huis te vertrekken. Het is de vraag of overwerk betaald wordt over de reisuren die gemaakt worden na het rooster van 8 uur en 45 minuten pauze en 1 reisuur. Er is geen ruimte voor het nuttigen van een betaalde warme maaltijd. Er wordt in het rooster onderscheid gemaakt tussen ATW en niet ATW monteurs. Als bij nachtconsignatie gewerkt wordt na 0.00 uur wordt de 8 uur betaalde rust niet toegepast na het beëindigen van de werkzaamheden. Monteurs zijn dubbel geconsigneerd. Een keer voor de eigen consignatie en 1 x als vervanger. De directie weigert tot nu toe antwoord te geven op vragen over de toepassingsregels en arbeidsvoorwaarden.

Vergadering

Om de ervaring van de eerste week te bespreken en het aangaan van een juridische procedure tegen de eenzijdige verslechteringen, nodigen wij u uit voor de vergadering die is belegd op:

Datum: Maandag 10 november
Locatie: CNV districtskantoor te Drachten (Zonnedauw 30)
Aanvang: 20.00 uur

Frans Strolenberg - f.strolenberg@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid