Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

Rechter stopt Imtechs 'flexpool' voor 150 werknemers

De rechter in Rotterdam heeft Installatiebedrijf Imtech Buildings op straffe van een dwangsom gesommeerd om de overplaatsing van 150 werknemers naar een ‘flexpool’ in te trekken en te stoppen met de uitvoering daarvan. De dwangsom is 10.000 euro per dag, met een maximum van 500.000 euro. Het kort geding was aangespannen door CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten. Imtech wilde 150 werknemers af serveren in een ‘flexpool BV’, en deze op zeer korte termijn verkopen, zonder enige garantie op werk en zonder sociale afspraken.

Download de uitspraak >>

Loes Bezemer-Videler, bestuurder CNV Vakmensen: “Daarnaast is het goed dat de rechter het selectief uitkiezen van werknemers duidelijk afwijst. De selectie was in strijd met het ontslagbesluit.”

In de afgelopen periode hebben werknemers al diverse poortacties gehouden en de directeur van het 'Koninklijke' Imtech aangesproken op zijn on-Koninklijke handelswijze.

De getroffen werknemers zijn erg boos over de handelswijze van Imtech. Imtech wilde op een heel goedkope manier van haar werknemers af komen. De selectie van werknemers die in de pool moesten, was ook nog eens onrechtvaardig gemaakt. Grotendeels ging het om oudere medewerkers met lange dienstverbanden, medewerkers die een arbeidsverleden met de bedrijfsleiding hebben en/of gezondheidsklachten hebben (gehad), en die niet bemiddelbaar zouden zijn naar andere afdelingen binnen Imtech.

Als een donderslag bij heldere hemel kregen de betrokken werknemers eind maart te horen dat ze vanaf 1 april in dienst zijn van de Flexpool BV. Als er nog steeds sprake is van (plannen voor) een reorganisatie met negatieve gevolgen voor de werknemers, dan willen de vakbonden zo snel mogelijk in overleg met Imtech over een sociaal plan. Bij Imtech Buildings werken ongeveer 2.100 werknemers. De werknemers die het betreft werken voornamelijk bij de afdeling Nieuwbouw en Renovatie.

Download de uitspraak >>

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid