Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

Principe akkoord Royal IHC: acties schorten op!

Woensdagmorgen 16 december, is tijdens een overleg met het management van Royal IHC een principe akkoord bereikt voor het sociaal plan! Het management heeft eieren voor haar geld gekozen door de druk die wij opvoerden.

Na de vergadering van donderdag 10 december, en na het uitbrengen van de ultimatums om tot actie over te kunnen gaan, zijn wij gebeld door Royal IHC om te komen praten over een goed sociaal plan. Tijdens de stakingsactie voor de cao Metalektro vanmorgen hebben wij de daar aanwezige leden en kaderleden van Royal IHC gesproken over de uitgangspunten voor een goed sociaal plan.

Wat is er afgesproken:

 • Een sociaal plan met een looptijd van 2 jaar.
 • Een vrijwillige ouderen regeling voor werknemers vanaf 62 jaar met een 100% aanvulling inclusief pensioen opbouw.
 • Een beëindigingsvergoeding op basis van de kantonrechtersformule 2009 met een correctiefactor van C=1,3. In de berekening van de beëindigingsvergoeding wordt ook de winstdelingsregeling meegenomen.
 • Een vrijwillig vertrek regeling, binnen de te vervallen functies. - Goede afspraken over outplacement (van werk naar werk) en scholing.
 • Een bijdrage voor de kosten van juridische bijstand en financieel advies.
 • Bij een nieuwe (lagere functie, maximaal 1 schaal) geen inkomensgevolgen.
Dit zijn zo enkele hoofdpunten uit het sociaal plan. Gezien de inhoud en het volume van het sociaal plan hebben wij gezegd het een principe-akkoord te noemen.

Hoe nu verder?

De uitgebrachte ultimatums blijven staan, maar alle acties die voor de komende dagen zijn voorbereid worden opgeschort en gaan dus niet door!

De onderhandelaars kunnen van mening zijn dat er een principe-akkoord ligt, maar uiteindelijk hebben jullie, de leden van CNV Vakmensen en FNV Metaal, daar het laatste woord over! Gezien de komende vakantieperiode gaan wij dit principe-akkoord met jullie bespreken en ter goedkeuring voorleggen in de eerste week van januari. De datum, locatie en tijd worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Dit gebeurt ook in overleg met de ondernemingsraad. De ondernemingsraad is nog bezig met hun adviestraject en het is duidelijk dat pas echt van formele afspraken gesproken kan worden op het moment dat ook jullie ondernemingsraad haar werk gedaan heeft!

Jullie ontvangen zo spoedig mogelijk een uitnodiging voor de ledenvergadering van ons. Bij die uitnodiging sturen wij ook de tekst van het principe-akkoord mee!

Mede namens de collega's van FNV Metaal,

Piet Verburg
bestuurder

E p.verburg@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

 • Deskundig advies over werk en inkomen
 • Rechtshulp voor werk en inkomen
 • Rechtshulp voor privé situaties
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte

Word lid