Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

Overleg bonden - Bosch Packaging Technology

Maandagmorgen, 25 maart 2019, is er een overleg geweest tussen Bosch Packaging Technolygy Weert en Schiedam (Bosch) met CNV Vakmensen, FNV Metaal en vakbond De Unie.

De vakbonden waren door Bosch uitgenodigd om bijgepraat te worden over toekomst plannen voor beide locaties. Bij het overleg was ook een delegatie van jullie beide ondernemingsraden aanwezig.

Na een korte kennismaking is gesproken over de plannen van de Robert Bosch organisatie om de gehele Bosch Packaging Technology divisie in de verkoop te zetten. Met andere woorden: het is de bedoeling dat, rond de komende jaarwisseling, de divisie, waar jullie werkzaam zijn, een andere eigenaar / aandeelhouder heeft.

Op dit moment worden gesprekken gevoerd met potentiële gegadigden. Volgens jullie werkgever moet bij de verkoop de toekomst voor de gehele divisie voorop staan. Geen snelle koopjesjagers of kapers op de kust maar gegadigden die met een goed businessplan voor de komende jaren willen investeren in de toekomst van de divisie en dus ook in de toekomst van de belangrijkste stakeholders: het personeel, jullie dus.

Het worden spannende maanden voor het bedrijf en ook voor jullie. Weet dat de vakbonden vanaf nu ook betrokken zijn. Als vakbonden willen wij afspraken maken met Bosch maar ook met de nieuwe eigenaar / aandeelhouder. Afspraken over de toekomst en over de werkgelegenheid.

Ondernemingsraden
Na het gesprek met Bosch hebben wij een meeting gehad met een vertegenwoordiging van beide ondernemingsraden (OR). In dat gesprek hebben wij het vooral gehad over hoe OR en vakbonden het beste samen op kunnen trekken in het proces dat de komende maanden zijn beslag zal krijgen. Wij hebben werkafspraken gemaakt over informatiedeling, bepalen van de benodigde strategie en afstemming van de koers. En de allerbelangrijkste afspraak is dat OR en vakbonden samen optrekken en de één niet voor de voeten van de ander gaat lopen.

De komende maanden
Zodra Bosch zicht heeft op wie de nieuwe eigenaar zal gaan worden, worden de vakbonden daarover geïnformeerd. Vervolgens willen dan dus, zoals eerder in de nieuwsbrief gemeld, gesprekken met Bosch en de nieuwe eigenaar om afspraken te maken.

Uiteraard houden wij jullie van de voortgang van dit proces op de hoogte. Maar wij worden natuurlijk ook graag door jullie van ontwikkelingen op de hoogte gehouden!

Jullie kunnen altijd contact opnemen mat je eigen vakbondsbestuurder.

Tot zover dit bericht van de vakbonden.

Piet Verburg
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 - 51 66 7394
E: p.verburg@cnvvakmensen.nl

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid