Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

Ontwikkelingen rond verkoop Imtech-onderdelen

Er zijn weer ontwikkelingen rond de verkoop van Imtech-onderdelen. Voor Imtech Industrial International en Ventilex is een koper gevonden (Techim). Dit betekent behoud van werk en arbeidsvoorwaarden voor nog eens 248 werknemers.

“Techim is voor ons een onbekende partij, we willen uiteraard graag weten wat ze met deze Imtech-onderdelen willen en hoe ze de toekomst zien. Hierover gaan we binnenkort in gesprek”, zegt bestuurder Loes Bezemer-Videler van CNV Vakmensen.

Imtech Building Services

Voor werknemers bij andere Imtech-onderdelen duurt de onzekerheid nog altijd voort. De curatoren proberen het failliete Imtech Building Services (totaal 1.200 werknemers) nu in onderdelen te verkopen. Hier lijken ontwikkelingen in te zijn, maar om welke onderdelen en hoeveel banen het dan gaat, is nog zeer onduidelijk.

Imtech Industrial Services

Ook de werknemers van Imtech Industrial Services (950) zitten nog in onzekerheid. De CNV-bestuurder: “De curator zegt goede hoop te hebben om de verkoop van alle Imtech-onderdelen voor maandag af te ronden. Dat klinkt positief, maar het blijft spannend tot die tijd. We hopen dat de mensen zo snel mogelijk duidelijkheid hebben. Want deze onzekerheid is slopend.”

Lees ook:

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid