Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

Nieuwsbrief Croon-Wolter & Dros

Vakbondsleden Croon-Wolter & Dros willen een volwaardig Sociaal Plan!

Naar aanleiding van de ledenbijeenkomsten hebben we deze week de directie van Croon-Wolter & Dros aangeschreven. De mening van vakbondsleden is namelijk helder; de directie dient met de vakbonden een Sociaal Plan af te spreken en niet met de Ondernemingsraad!

Door het samenvoegen van hoofdkantoren en de sluiting van 30 regiokantoren zullen zowel kantoormedewerkers als monteurs te maken krijgen met een wijziging van hun standplaats. In het Sociaal Plan dienen afspraken gemaakt te worden over volledige compensatie van langere reistijden en hogere reiskosten als hun standplaats verandert. Geen of verkeerde afspraken hierover kan een werknemer van Croon-Wolter&Dros al gauw vele reisuren per week gaan kosten en daarmee tientallen of zelfs honderden euro’s per maand.

En voor werknemers die niet mee kunnen ‘verhuizen’ naar een van de nieuwe kantoren dient er een sociaal vangnet te komen. Hulp bij het zoeken naar ander werk en een fatsoenlijke ontslagvergoeding zijn daarom tevens onderwerpen waar afspraken over gemaakt dienen te worden in het Sociaal Plan.

Strategie werkgever?
Door geen afspraken met de vakbonden te willen maken lijkt de strategie van Croon-Wolter & Dros erop dat ze met de Ondernemingsraad ‘goedkopere’ afspraken wil maken en dat ze hoopt dat bepaalde werknemers uit zichzelf weg gaan. Het laatste is immers de allergoedkoopste oplossing voor de werkgever.

We hopen dat de directie alsnog positief reageert op ons laatste bericht. Mocht de directie haar plannen doorzetten en de vakbonden buiten de deur willen houden, dan houden we ons het recht voor om elke gemaakte afspraak aan te vechten. Zowel met juridische middelen als ook met collectieve vakbondsacties zullen we dan de belangen van onze leden behartigen.

De steun van onze leden en werknemers bij Croon-Wolter & Dros hebben we daarbij hard nodig. Bespreek dit ook met je collega’s die niet lid zijn van een vakbond. Het betreft immers ook hun arbeidsvoorwaarden.

Klazina Tulner
Bestuurder CNV Vakmensen bij Wolter & Dros

Loes Bezemer-Videler
Bestuurder CNV Vakmensen voor Croonkenmerk: 16-2258/KT/mvl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid