Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

"Medewerkers Imtech moeten niet instemmen met ImtechFlex"

"Imtech staat op het punt om 305 arbeidsplaatsen te schrappen zonder fatsoenlijk met de bonden te overleggen. CNV Metaaltechniek gaat zich hier tot het uiterste tegen verzetten!"

Dat zei CNV-bestuurder Marco Hietkamp vanmorgen tijdens een actie voor de poort van Imtech. Honderden medewerkers uit het hele land kwamen in de vroege ochtend naar het hoofdkantoor van Imtech in Capelle om hun ongenoegen te uiten over de reorganisatieplannen van hun werkgever.

Collectief ontslag
Imtech Building Services behaalt goede jaarresultaten. Toch wil de directie 60 medewerkers direct ontslaan, en 150 medewerkers in een flexpool opnemen. Verder wil Imtech 95 mensen intern overplaatsen. Dat staat in een reorganisatieplan waarover geen fatsoenlijk overleg met de bonden is gevoerd. 

Hietkamp: "De directe ontslagen hadden moeten worden gemeld als een collectief ontslag. Dat heeft de directie niet gedaan. En de 150 medewerkers die in de flexpool komen, komen daar op basis van subjectieve criteria. Mensen die weleens lastig zijn geweest, of mensen die arbeidsongeschikt zijn geweest, zitten in de gevarenzone. Dat is slecht. Wij vinden dat áls je al kiest voor een flexpool, je moet kiezen voor het afspiegelingsbeginsel."

Overleg ontdoken
CNV Vakmensen heeft samen met FNV Bondgenoten Imtech gesommeerd om met de vakbonden te praten over de inhoud van de reorganisatieplannen. "Volgens de CAO Metaaltechniek moet een werkgever met bonden overleggen over de inhoud van reorganisatieplannen. Nu zijn we op het laatste moment geïnformeerd. Dat is geen gesprek aangaan, daarom staan we binnenkort voor de rechter en beraden we ons op verdere acties."

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid