Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

Actie Metaal en Techniek in Friesland groot succes

De stakingsacties op vrijdag 4 september in de Metalektro en Metaal en Techniek zijn een groot succes. Vandaag zijn in totaal zo’n 1.000 werknemers in staking, waardoor in meerdere bedrijven in delen van Friesland de productie niet hebben kunnen opstarten. Ook de productie van de firma’s Broshuis en Scania is ernstig verstoord. Hier zijn ruim 300 werknemers in staking.

De stakingen zijn erop gericht om de werkgevers in de Metaal en Techniek en de Metalektro er toe te bewegen dat het eindbod voor een nieuwe cao van tafel gaat en reële voorstellen worden gedaan aan CNV Vakmensen. Een goede loonsverhoging, meer mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, afspraken over het derde WW-jaar, maar ook afspraken over de vakbondscontributie zijn daarin belangrijke onderwerpen. Duurzaam meedoen en de relatie naar leeftijdsdagen of langer doorwerken vormt een belangrijk knelpunt in de Metaal en Techniek.

Onze acties zijn nodig om tot goede cao’s te komen. Na een betrekkelijk rustig verlopen zomerperiode, zijn we tevreden over wederom een massale opkomst om op te kunnen komen tot een goede cao. Vanaf vandaag zullen de acties verder worden geïntensiveerd op meerdere plaatsen in het land

Ga naar actiesite > 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid