Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

Ledenvergadering A.P. van den Berg bedrijven

Er is een petitie namens jullie gestuurd aan de directeur. De petitie luidde:

Wij vinden het verlaten van de aanvangstijd naar 8.15 uur onnodig. Het leidt niet tot een betere bedrijfsvoering. Wij vinden het afschaffen van de huidige ADV-regeling, onnodig en schadelijk voor het personeel. Wij constateren dat de PVT de wijzigingen heeft afgewezen. Bovendien heeft de PVT de nietigheid ingeroepen van doorvoeren van de wijzigingen, zonder de instemming van de PVT. De enquête die de directie nu houdt, heeft als strekking dat de omstreden wijzigingen doorgevoerd moeten worden. Er kan niet tegen de wijzigingen gekozen worden. Ondergetekenden vragen de directie om de wijzigingen in te trekken en te stoppen met het doorvoeren daarvan.

De directie heeft ons laten weten verbaasd te zijn over de petitie, omdat die in tegenstrijd zou zijn met de overeenkomst van de PVT. De PVT heeft directie laten weten haar standpunt ongewijzigd voort te zetten en de nietigheid te blijven inroepen. De directie heeft daarna gevraagd aan de leden van de PVT hun lidmaatschap in te trekken. De PVT heeft echter aangegeven niet voor hun verantwoordelijkheid weg te lopen. Er ligt nu een bemiddelingsverzoek voor bij de bemiddelingscommissie. Het is onaanvaardbaar hoe er druk wordt uitgeoefend op de PVT. Daarnaast kan het ook niet zo zijn dat jullie vertegenwoordigers worden verzocht hun lidmaatschap in te trekken. Graag bespreken wij dat met jullie hoe we kunnen laten zien dat jullie nog steeds achter de PVT staan.

Daarbij zullen we kort stil staan bij de vacature die binnen de PVT is gevallen. Eventuele belangstellenden kunnen dat kenbaar maken.

Tot slot het aangekondigde ontslag/vertrek van Hooghiemstra en de wijze waarop dat is medegedeeld in strijd met de AVG (privacy wetgeving). Wij willen graag met jullie bespreken hoe we een aanpassing sommeren in het beleid omtrent personele mededelingen. Dit kan en mag nooit weer gebeuren.

De gezamenlijke ledenvergadering vindt plaats op:

Datum: Dinsdag 9 oktober 2018
Plaats: FNV vakbondshuis, Korenbeurs 32, Heerenveen
Aanvang: 20.00 uur

Jullie komst is nodig. Steun de PVT die voor jullie opkomt en onnodige, werknemersonvriendelijke wijzigingen van werktijden bestrijdt. En voorkom dat privézaken straks op het mededelingen bord komen.

Wilko van Niejenhuis
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 17
E: w.vanniejenhuis@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid