Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

Kverneland Mechatronics – overgang naar ME

In november vorig jaar is CNV Vakmensen, door medewerkers, geïnformeerd over de overgang vanuit de Cao Metaalbewerking (Cao MTB of kleinmetaal) naar de Cao Metalektro (Cao ME of Grootmetaal). Op 24 januari jl. hebben wij daarover gesproken met de directie (Sanne de Voogd en Suzan van der Meer).

Geen problemen met de overgang?
Wij (CNV Vakmensen en FNV) hebben een goed gesprek gehad met de directie en volgens hen zijn/waren er geen problemen met deze overgang. Of dit echt zo is, willen wij natuurlijk van de leden (medewerkers) horen. 

Doordat Kverneland Mechatronics gegroeid is met het aantal medewerkers is de overgang van de Cao MTB naar de Cao ME geen keuze. In de Cao ME (bijlage A – Werkingssfeer) staat: "Tot de ‘Metalektro’ behoren ondernemingen waarin, rekening houdende met het in de bedrijfstak geldende normale aantal arbeidsuren, in de regel gedurende ten minste 1200 uren per week door bij die onderneming in dienst zijnde werknemers werkzaamheden worden verricht."

Er is dus geen keuze. Maar dat wil niet zeggen dat medewerkers er op achter uit hoeven te gaan. Volgens de directie waren er 2 punten waarbij problemen zouden kunnen ontstaan, namelijk de senioren dagen en pensioenregeling (overgangsrechten oudere medewerkers). De seniorendagen heeft men opgelost door, indien nodig, de mensen onder de overgangsregeling van de Cao ME te laten vallen. Eventuele pensioenproblemen moeten op individueel niveau worden bekeken en opgelost.

Graag horen/lezen wij je reactie als je van mening bent dat je door deze overgang er wel op achteruit bent gegaan. Wanneer er dan zaken zijn die niet goed geregeld zijn gaan we weer in overleg.

Dolf Polders
Bestuurder CNV Vakmensen – Industrie
M: 06 5160 2050
E: d.polders@vakmensen.nl

 

P.S. Hoe staat ons land er volgens jou voor? Waar maak jij je druk over en welke oplossingen zie jij? Meld je snel aan voor een van de bijeenkomsten in jouw regio: www.cnvvakmensen.nl/destaatvannederland

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid