Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

Kandidaten gezocht voor verantwoordingsorgaan PMT

Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) verzorgt de pensioenregeling voor de bedrijfstak Metaal en Techniek. In totaal zijn ruim 33.000 werkgevers aangesloten en heeft PMT ruim 1,2 miljoen deelnemers.

Begin volgend jaar zijn er verkiezingen voor leden van het verantwoordingsorgaan namens (gewezen) deelnemers en pensioengerechtigden. De verkiezingen vinden plaats in de eerste twee weken van april 2018. CNV Vakmensen kan kandidaten voordragen voor twee kiesgroepen, voor de kiesgroep actieve en gewezen deelnemers en de kiesgroep gepensioneerden.

CNV Vakmensen is op zoek naar drie nieuwe kandidaten voor de verkiezingslijst CNV Vakmensen voor het Verantwoordingsorgaan !

KIESGROEP A (actieve en gewezen deelnemers)  : 2 kandidaten

KIESGROEP B (gepensioneerden)                         : 1 kandidaat

Wat vragen wij van jou

Het verantwoordingsorgaan adviseert en beoordeelt het beleid van het bestuur van PMT. Het verantwoordingsorgaan bestaat uit 16 leden die werkgevers, werknemers en gepensioneerden vertegenwoordigen. Zo adviseert ze over beleidskeuzes zoals de pensioenpremie en de manier van communiceren. Het is belangrijk dat een lid van het verantwoordingsorgaan zelf binding heeft met de bedrijfstak.

Het verantwoordingsorgaan komt minimaal negen keer per jaar in vergadering bijeen, waarvan vijf keer voor een reguliere vergadering in het kader van periodieke verantwoording en twee keer in verband met het jaarverslag. Voor de vergaderingen, themadagen en de voorbereiding daarvan is de geschatte tijdsbesteding ongeveer 200 uur per jaar.

Wat bieden wij jou

We bieden je de mogelijkheid om je analytische competenties verder aan te scherpen. Daarnaast om je kritische vermogens aan te spreken, en onafhankelijkheid hoog in het vaandel te houden. Je fungeert als klankbord voor het pensioenfondsbestuur, en helpt de richting bepalen waar het pensioenfonds heen beweegt.

Leden van het verantwoordingsorgaan ontvangen een vergoeding voor hun werkzaamheden zoals de onkosten- en verblijfskostenregeling van CNV Vakmensen.

Ben jij

 • lid van CNV Vakmensen
 • een actieve deelnemer deelnemen in het pensioenfonds Metaal en Techniek, of een pensioengerechtigde deelnemer in het pensioenfonds Metaal en Techniek, of een gewezen deelnemer (“slaper”) met pensioenopbouw bij het pensioenfonds Metaal en Techniek

Vind je het leuk om

 • je kennis op dit gebied te verbreden
 • actief op het pensioengebied mee te werken
 • de mogelijkheid te hebben om sommige (advies plichtige) besluiten van het Pensioenfondsbestuur PMT te beïnvloeden
 • een hecht team te vormen met de andere Verantwoordingsorgaan collega’s
 • je kennis en ervaring in te zetten voor CNV Vakmensen
 • de mogelijkheid te krijgen om cursussen te volgen
 • de pensioenwereld van dichtbij te leren kennen
Stel je dan kandidaat vóór 7 januari 2018!

Aanmelden

Je kunt jezelf aanmelden. Geef deze gegevens dan aan ons door:

 • Een motivatiebrief met CV (met vermelding lidmaatschap CNV Vakmensen en deelname PMT)

Stuur deze uiterlijk 7 januari aan: a.delaat@cnvvakmensen.nl

Informatie over Verantwoordingsorgaan

Wil je meer informatie over het Verantwoordingsorgaan? Zoals een profielschets CNV Vakmensen en pensioenfonds Metaal en Techniek? Dat vind je op de website van PMT en op onze pagina over de pensioenregeling van metaal en techniek.

Je kunt ook informatie krijgen van een van de huidige CNV-leden van het Verantwoordingsorgaan, Paul Amels, Victor Amiabel of Wim Tubben.

Je kunt naar ons mailen met het verzoek om gebeld te worden: a.delaat@cnvvakmensen.nl

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

 • Deskundig advies over werk en inkomen
 • Rechtshulp voor werk en inkomen
 • Rechtshulp voor privé situaties
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte

Word lid