Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

Jonge bedrijfsambassadeurs van de techniek gezocht voor succesvolle gastlessen

Voor het derde jaar op rij lanceert TechniekTalent.nu het landelijke project Ambassadeurs van de Techniek.

De naamsbekendheid van uw bedrijf vergroten onder scholen, techniekdocenten én leerlingen in uw regio? Een hogere instroom van jongeren in de techniek creëren, zodat het arbeidspotentieel op de technische arbeidsmarkt groeit? En er ook nog eens voor zorgen dat uw jonge werknemers aansprekende voorlichting kunnen geven namens uw eigen bedrijf? Dat kan. TechniekTalent.nu nodigt u als werkgever graag uit om uw jonge, enthousiaste medewerkers op te geven voor het succesvolle project Ambassadeurs van de Techniek. Ambassadeurs laten middelbare scholieren ervaren hoe breed en uitdagend de techniek is en zetten het bedrijf waar zij werken in de schijnwerpers. En die aanpak werkt: leerlingen en docenten geven de gastlessen een dikke acht.


Voor het derde jaar op rij lanceert TechniekTalent.nu het landelijke project Ambassadeurs van de Techniek. Jongeren die werken en/of leren in de techniek worden professioneel getraind in communicatie- en presentatietechnieken om vervolgens in duo’s langs middelbare scholen in hun regio te gaan. Samen geven zij een interactieve voorlichting met onder andere filmpjes, een quiz en persoonlijke ervaringen, met als doel techniekkriebels bij leerlingen te veroorzaken.  Uit onderzoek blijkt dat deze gastlessen positief bijdragen aan de instroom in de techniek sector of de technische profielen.

De Ambassadeurs zelf – er zijn er nu zo’n honderd actief in heel Nederland  – zijn enthousiast over het project. Zij krijgen een officieel certificaat, een vrijwilligers- en onkostenvergoeding, ze breiden hun netwerk uit en doen leerzame ervaringen op. Bovendien zijn ze door de ontwikkeling van hun presentatievaardigheden beter inzetbaar voor voorlichtingsactiviteiten van hun eigen bedrijf. Ambassadeurs kijken er met plezier op terug: “Ik heb geleerd om met vertrouwen voor een groep te staan en geleerd hoe je jongeren kunt motiveren” en “Ik vind het heel belangrijk dat er meer jongeren voor de techniek gaan kiezen en daar helpt dit project aan mee.”

Heeft uw bedrijf werknemers tussen de 17 en 30 jaar die het leuk vinden om deze uitdaging aan te gaan? Zijn deze werknemers tijdens het schooljaar 2013-2014 beschikbaar voor vier dagdelen voorlichting op school en één voorlichting op een beurs? Geef hen dan de kans en pluk als bedrijf de voordelen!

In september / oktober starten de trainingen (vier bijeenkomsten) voor de nieuwe lichting ambassadeurs en kunnen hieraan maximaal 50 jongeren deelnemen. Meer info over de Ambassadeurs van de Techniek, het aanmelden van nieuwe ambassadeurs en een overzicht van de data van de trainingen vindt u hier.

Bekijk ook dit filmpje voor een sfeerimpressie.

Meer informatie:
Imke van de Graaf, CNV Jongeren: i.vandegraaf@cnvjongeren.nl, 030-7511850.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid