Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

Grote werkonderbreking bij Polynorm

Bij Polynorm in Bunschoten hebben ongeveer 200 werknemers uit de productie vanochtend het werk tijdelijk onderbroken. Met dit signaal willen ze laten zien dat er snel een goede metaal-cao moet komen.

"De mensen staan massaal achter de acties die wij momenteel organiseren in het land", zegt onderhandelaar Peter de Jong van CNV Vakmensen. Samen met andere vakbondsonderhandelaars sprak hij de werknemers vanmorgen toe, buiten, voor het kantoor van de directie. "We hebben een duidelijke boodschap afgegeven. De werknemers zijn bereid om binnenkort ook echt in staking te gaan. Dan komen we hier weer terug."

Grote druk

Volgens De Jong is bij Polynorm, dat het afgelopen jaar zeer goed heeft gedraaid, de druk op de werknemers groot. "Er wordt veel van de mensen gevraagd. De werkgever doet een groot beroep op hun flexibiliteit. Bijvoorbeeld als het gaat om doorwerken in het weekend of het terugdringen van pauzes. Juist daarom zijn de mensen hier zeer gemotiveerd om actie te voeren; ze willen dat in de cao goede afspraken worden gemaakt over de flexibiliteit van werknemers."

Verbazing

De Jong merkte vanmorgen ook dat bij veel werknemers nog niet goed is doorgedrongen wat de plannen van de werkgevers concreet inhouden. "Als je dan voorbeelden gaat noemen, bijvoorbeeld over het afschaffen van leeftijdsdagen, dan zie je de verbazing op de gezichten. Zo gaat dat vaak: veel mensen denken dat het zo'n vaart niet zal lopen, het dringt nog niet echt door. Ze realiseren zich pas wat er verdwijnt of slechter wordt als het zover is."

Lees meer over de acties in de metaal >>

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid