Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

Femme Tech Bedrijven Award uitgereikt

Maandag 12 november hadden Croon Elektrotechniek, Argowil, Fokker Landing Gear en DSM Nederland de eer de Femme Tech Bedrijven Awardin ontvangst te nemen.

Technische bedrijven ontvingen award

De technische bedrijven Croon Elektrotechniek, Argowil, Fokker Landing Gear en DSM Nederland hebben vandaag uit handen van juryvoorzitter Ineke Dezentjé Hamming, voorzitter van FME-CWM, de Femme Tech Bedrijven Award ontvangen. De Femme Tech Bedrijven Award is dé prijs voor bedrijven die vooruitstrevend zijn in de werving en het behoud van technische vakvrouwen. De vier winnaars komen uit de technische branches metaalbewerking, metalektro, procesindustrie en installatietechniek.

Winst voor alle betrokkenen

De vakjury was eensgezind in hun oordeel om winnaars te benoemen die een inspirerend voorbeeld zijn bij hun inspanning om meer vrouwen te werven en te behouden. Juryvoorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink, voorzitter van FME-CWM: "In de techniek hebben we een groot tekort aan vakkrachten. In onze sector zijn er ook voor vrouwen volop kansen voor een mooie carrière. Alleen is het aantrekken en behouden van vrouwelijk talent in het technologisch bedrijfsleven nog steeds een grote uitdaging." Ellen Dekkers, voorzitter FNV Bondgenoten, en tevens jurylid: "Deze bedrijven zijn inspirerende voorbeelden. Zij hebben inmiddels bewezen dat extra inspanningen om vrouwen te werven en te behouden ook resultaat hebben. Dit betekent winst voor alle betrokkenen: het bedrijf, de Nederlandse economie, en de vrouwen zelf.'' De jury heeft overigens de bedrijven anoniem voorgelegd gekregen. 

Eigen talent benutten

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Jet Bussemaker, benadrukte het belang van meer meisjes en vrouwen in bèta-technische functies. En niet alleen omdat ze hard nodig zijn. "Het is goed om je eigen talent te benutten, het is prima verdienen, en maatschappelijk relevant werk." De vier winnaars werden gekozen uit twaalf genomineerden. De prijs werd uitgereikt tijdens Femme Tech 2013, een evenement voor technische vakvrouwen en P&O-medewerkers binnen de technische sector. Er waren 300 vakvrouwen aanwezig.

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid