Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

Faillissement Clysan Sint Philipsland

Op 28 juni is het faillissement uitgesproken over Clysan in Sint Philipsland. Helaas heeft de werkgever zich niet de moeite getroost CNV Vakmensen hiervan in kennis te stellen.

Daardoor waren wij niet in de gelegenheid om onze leden in dit proces te begeleiden en adviseren

Curator

Ondertussen heb ik begrepen dat de curator, mr. B van Leeuwen van Van Leeuwen en de Waard advocaten gevestigd in Goes, een tweetal personeelsbijeenkomsten heeft belegd, te weten op vrijdag 1 juli en op maandag 4 juli.

UWV

Na contact te hebben gehad met de curator is mij duidelijk geworden dat de intake bij het UWV (aanvraag WW-uitkering) gepland staat op maandag 11 juli aanstaande om 10.00 uur. Voor wat betreft de beëindiging van het dienstverband bij Clysan is er in beginsel een opzegtermijn van 6 weken. Uiteindelijk bepaalt het UWV de einddatum per werknemer.

Doorstart

Tevens heb ik vernomen dat er sprake is van een doorstart waarbij de activa in handen is gekomen van Clysan Duurzame Energie B.V. Aan een tiental personeelsleden is bij deze onderneming een dienstbetrekking aangeboden. In het geval dat dit jou betreft, zal je een individuele arbeidsovereenkomst (IAOK) worden aangeboden. Hoe de selectie van deze medewerkers tot stand is gekomen, is mij niet bekend. Je doet er verstandig aan deze IAOK op juridische juistheid te laten toetsen door onze afdeling Individuele dienstverlening. Onze afdeling Individuele dienstverlening kun je bereiken onder telefoonnummer: 030-7511560.

Nieuwe dienstbetrekking tijdens opzegtermijn

Indien je tijdens de opzegtermijn een dienstbetrekking elders kunt aanvaarden, doe je er verstandig aan hierover contact op te nemen met de curator. Tevens is het verstandig onze ledenadministratie op de hoogte te stellen van de mutatie van werkgever zodat je in de toekomst juist geïnformeerd kunt worden.

Omdat je lid bent van CNV Vakmensen kun je te allen tijde voor hulp en advies contact opnemen met CNV Info: 030-7511001.

A.J. Huizinga
Bestuurder
M: 06-51602032
E: a.huizinga@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid