Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

De Regt Cable, Urenbankregeling van de baan?

Op 18 augustus 2016 hebben CNV Vakmensen en FNV Metaal met jouw directeur en de HR-manager, in bijzijn van de voorzitter van de Ondernemingsraad (OR), uitleg gekregen, nadere vragen gesteld en inhoudelijk gesproken over het voorstel vanuit de werkgever voor een urenbankregeling.

Na het gesprek heeft jouw werkgever op 22 augustus 2016 een hernieuwd voorstel aan de vakbonden en de OR voorgelegd. Op 24 augustus 2016 hebben de vakbonden dit hernieuwde voorstel met de gehele OR besproken. Na afloop van deze bijeenkomst is er vanuit de vakbonden in overleg en met akkoord vanuit de OR een gezamenlijke reactie aan de directeur en de HR manager gestuurd.

Op 25 augustus 2016 heeft de HR-manager de vakbonden en de OR per mail laten weten dat ze “de invoering hiervan zal heroverwegen. Reden hiervoor is dat we inmiddels veel hebben ingeboet op de flexibiliteit die de regeling in eerste instantie bood.”

Als vakbonden gingen wij er vanuit dat de regeling noodzakelijk was gezien de situatie van het bedrijf en de marktomstandigheden. Daarom hebben wij ook gesproken over deze regeling, ondanks dat er voor werknemers een grotere onregelmatigheid en onvoorspelbaarheid van werk is en op verschillende tijden en dagen (ook de zaterdag) gewerkt moet worden. Dit kan een aanslag zijn op de werk-privébalans.

De werkgever heeft de vakbonden en de OR bericht dat ze zich de komende weken gaan beraden. Mochten ze besluiten toch verder te willen met de urenbankregeling, dan nemen ze weer contact met ons op.

Wanneer er een reactie vanuit jouw werkgever komt, dan zullen we je weer berichten.

Piet Verburg
bestuurder
M 06 51 66 73 94
E p.verburg@cnvvakmensen.nl 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid