Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

Constructieve onderhandelingen sociaal plan Engie

Tijdens de ledenraadplegingen in december en januari en in de enquête hebben jullie je mening gegeven over de uitgangspunten van Engie en de inzet van de bonden voor een af te sluiten Centraal Sociaal Plan.

Tijdens de eerste onderhandelingsronde, welke gisteren heeft plaats gevonden, bleek dat er nog wel een afstand overbrugt moet worden. Ook bleek dat Engie ons op een heel aantal punten tegemoet wil komen waaronder:
- onafhankelijk van de ontslag route (vaststellingsovereenkomst, UWV of kantonrechter) ontvangen medewerkers dezelfde beeindigingsvergoeding
- werknemers blijven gedurende de opzegtermijn in dienst van Engie en worden gedurende deze periode vrijgesteld van werk
- budget voor financieel en jurdisch advies
- relatiebeding wordt geschrapt

We zijn er nog niet. Al hebben we elkaar op deze onderwerpen kunnen vinden, ze zijn pas definitief als er een onderhandelings resultaat is. Op een aantal onderwerpen hebben we ideeen uitgewisseld maar nog geen overeenstemming bereikt. Zo is de aftopping van de beeindigingdvergoeding een belangrijk onderwerp waarover we woensdag, 25 januari, verder zullen moeten praten.

We houden jullie op de hoogte, namens de onderandelingsdelegatie, Henk Jongsma.


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid