Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

CNV Vakmensen overvallen door nieuws Imtech

"Ik ben stomverbaasd", zegt Loes Bezemer van CNV Vakmensen. Vorige maand nog zat de vakbondsbestuurder met de directie van Imtech aan tafel. "Toen vertelden ze ons dat er, na alle onrust van de recente reorganisatie, voor dit jaar geen grote veranderingen op de agenda stonden. En dan nu ineens 550 banen schrappen. Honderden mensen en hun gezinnen zitten weer in onzekerheid."

Onzekerheid

Bezemer vindt het vooral verschrikkelijk voor de werknemers van het bedrijf, die maar niet weten waar ze aan toe zijn: "Het houdt niet op. In december sloten wij met Imtech een sociaal plan af, voor de reorganisatie die in januari startte. Mensen dachten dat ze nu weer vol energie aan de slag konden, maar worden wederom met onzekerheid geconfronteerd."

In gesprek


De bestuurder van CNV Vakmensen gaat morgen in gesprek met de Imtech Nederland directie, in Capelle aan den IJssel, om te horen waarom deze reorganisatie nodig is. "Het druist in tegen de berichten die we vorige maand hoorden, dus ze hebben heel wat uit te leggen." Inzet van CNV Vakmensen is natuurlijk werkbehoud. Daarnaast wil Bezemer morgen ook met de werknemers praten om te horen hoe zij over de situatie denken.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid