Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

CNV-leden akkoord met sociaal plan Watts Industries

Werknemers van Watts Industries in Eerbeek hebben vandaag vrijwel unaniem ingestemd met een sociaal plan. "Met dit sociaal plan zijn we uiteindelijk tevreden", zegt Arthur Bot, bestuurder van CNV Vakmensen. "Onze acties hebben hun doel bereikt."

Watts Industries, producent van drinkwaterbeveiligingsproducten, wil de vestiging in Eerbeek binnen een jaar sluiten en de productie overplaatsen naar andere delen van Europa. Er werken nu nog ongeveer 40 mensen. Bot: "Het gaat hier om een sluiting van een winstgevend bedrijf, dan moet er flink in de buidel worden getast voor een goed sociaal plan. Dat is door de inzet van de vakbonden gelukt. Met deze regeling kunnen werknemers hopelijk sneller aan een andere baan worden geholpen."  

Sociaal plan

In het sociaal plan staat een ontslagvergoeding van factor 1,35 van de kantonrechtersformule, vrijwel het niveau waar CNV Vakmensen om had gevraagd. Daarnaast is er een individueel budget voor outplacement (6.000 euro), dat werknemers vrij kunnen besteden, en wordt het salaris doorbetaald tijdens het zoeken naar een andere baan.   

Staking

Sinds 22 november 2013 werd over een sociaal plan bij Watts Industries onderhandeld. Vorige maand staakten werknemers voor een goed sociaal plan.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid