Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest

BOVAG en vakbonden starten portal over ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid

MENSmobiel.nl bundelt informatie over fit, veilig en gezond aan het werk in de mobiliteitsbranche

BOVAG en vakbonden hebben de handen ineen geslagen om alle informatie in de branche over ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid, maar ook over preventie, veilig en gezond werken en duurzame inzetbaarheid te bundelen in één portal: www.mensmobiel.nl. Hier vinden werkgevers en medewerkers alles wat ze willen weten over fit, veilig, gezond en gemotiveerd aan het werk in de mobiliteitsbranche. 


Jacqie van Stigt (FNV Bondgenoten): 'Met deze portal  komen we een belangrijke CAO-afspraak na: we zijn ervan overtuigd dat we hier werknemers, maar ook werkgevers echt een dienst mee bewijzen.' 


Marco Hietkamp (CNV Vakmensen): 'Dit is een goede start omdat duurzame inzetbaarheid steeds belangrijker wordt'. George Kruithof (De Unie) onderschrijft het belang van deze website voor een goede informatievoorziening aan iedereen die werkt in deze branche. 


Gerlof van Dijk (BOVAG) vult aan:  'De mobiliteitsbranche is met deze site één van de eerste branches van Nederland die informatie over deze zaken overkoepelend en op een overzichtelijke manier aan zowel werkgevers als medewerkers aanbiedt. Daar zijn we best trots op'.  


Het loket is een gezamenlijk initiatief van BOVAG, FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen, De Unie, Bovemij en NV Schade.

Aandacht voor ziekte en arbeidsongeschiktheid….

Een belangrijk onderdeel van de nieuwe portal bestaat uit informatie over ziekte en arbeidsongeschiktheid.  Werkgevers en medewerkers hebben via mensmobiel.nl gemakkelijk toegang tot alle informatie en kunnen snel en eenvoudig naar het juiste adres worden doorverwezen. Wie er niet uit komt kan vanaf 1 augustus terecht bij de Adviseurs Re-integratie: dit zijn coaches die werkgevers en medewerkers kunnen helpen bij het vinden van het antwoord op hun vraag. 

….maar ook voor preventie.

Op de portal is ook veel aandacht voor goede voorlichting en preventie. Dit begint al als een medewerker (of leerling) in dienst komt bij een bedrijf. Hoe werk je veilig en gezond, hoe voer je plannings- en functioneringsgesprekken en op welke manier kun je duurzame inzetbaarheid in het bedrijf bevorderen? Maar er is op de portal ook aandacht voor scholing en de verhouding werk en privé. Het loket www.mensmobiel.nl zal in de komende maanden verder worden aangevuld en verfijnd om de informatie zo goed mogelijk te laten aansluiten op de wensen van werkgevers en medewerkers. 

Arbeidsongeschiktheid aanpakken

Verzekeraar NV Schade start samen met Bovemij in de komende periode een pilot op om te kijken hoe ze bedrijven beter kunnen helpen bij ziekte en arbeidsongeschiktheid. Dat doen ze onder meer door een aantal langdurige ziektedossiers na te lopen om te kijken hoe de dienstverlening nog beter aan kan sluiten op de praktijk. Het  belangrijkste doel daarvan is om te voorkomen dat werknemers arbeidsongeschikt worden. 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid