Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

Bonden onderzoeken uitnodiging werkgevers metaaltechniek

CNV Vakmensen en FNV Metaal zijn benieuwd naar de nieuwe cao-voorstellen van de werkgevers in de Metaal & Techniek. De werkgeversorganisaties hebben hun eindbod van tafel gehaald en nodigen de vakorganisaties uit de onderhandelingen te hervatten.

FNV-onderhandelaar Jacqie van Stigt: “We zijn verheugd over het intrekken van het onacceptabele eindbod van werkgevers voor een nieuwe cao M&T. Maar er is nog geen enkele aanwijzing dat de werkgevers daadwerkelijk tegemoet komen aan de wensen van de vakbonden.”

Achtergrond

In mei hebben de vakbonden moeten constateren dat overeenstemming niet mogelijk was. Daarom hebben de vakbonden FNV en CNV aan de werkgeversorganisaties een ultimatum gesteld om in te gaan op de eisen van de vakbonden. Werkgevers hebben dat ultimatum afgewezen, waarna de werknemers in de sector in staking zijn gegaan.

Reëel perspectief

Tot dusver zijn de werkgevers nog steeds niet ingegaan op de eisen van de vakbonden. CNV-onderhandelaar Marco Hietkamp: “Hervatting van het cao-overleg is alleen zinvol als er een reëel perspectief is op overeenstemming. Daarom zullen de vakbonden de acties voortzetten totdat er daadwerkelijk een akkoord is.”

Lees meer over de metaal-acties >

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid