Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

Beloningsverhoging voor commissarissen Imtech onacceptabel

Tijdens de aandeelhoudersvergadering van dinsdag 8 oktober ging men in grote meerderheid akkoord met hogere beloning van 40% voor de commissarissen van Imtech.

De voorzitter krijgt nu een beloning van € 75.000 euro per jaar, dat was € 52.500 euro. Deze verhoging zou volgens een woordvoerder van Imtech samenhangen met de "gegroeide complexiteit" van de onderneming, en de toenemende verantwoordelijkheden en risico's voor de commissarissen.

"Onacceptabel en respectloos" vindt CNV bestuurder Loes Bezemer-Videler. Imtech heeft onlangs te maken gehad met een grote fraudezaak in Duitsland en Polen en is bezig zo'n 1300 banen te schrappen.

"De malaise waar Imtech in verkeerd heeft gezorgd voor een groot aantal banenverlies binnen Nederland. Reorganisaties die onlangs achter de rug zijn en andere die nog lopen op dit moment. Richting werknemers is dit onbegrijpelijk en respectloos. Vaak na vele lange jaren dienstverband, staan de mensen op straat. Dit strookt niet met de reorganisaties en bijbehorende ontslagen. Het is van belang dat binnen Imtech, de rust weer wederkeert en gewerkt wordt aan vertrouwen en wederopbouw. Het verhogen van de beloningen draagt daar niet aan bij. Deze verhoging strookt tevens niet met het momenteel lopende cao conflict. Over een loonsverhoging van 2,5% valt niet te praten. Eénrichtingsverkeer waarbij het belang van de werknemer uit het oog wordt verloren."

De cao-onderhandelingen in de sector metaal liepen in juni vast. Vrijdag staken de werknemers in de installatiebranche voor een betere cao. De staking volgt op een reeks acties in de metaalbranche in de afgelopen weken.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid