Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

Ardagh Veenendaal verliest mogelijk 80 arbeidsplaatsen

CNV Vakmensen vindt het schrijnend dat mogelijk 80 arbeidsplaatsen bij de Ardagh Groep Veenendaal verloren gaan. Dit is het gevolg van de voorgenomen verplaatsing van een deel van de werkzaamheden naar Hongarije.

Henk Jongsma vakbondsbestuurder van CNV Vakmensen daarover: 'Op zich zien we de enorme concurrentie in de markt en moet er wellicht iets gebeuren. Maar het verlies van werk is altijd heel pijnlijk en wij zullen hoe dan ook, in alle gevallen de schade voor mensen tot een minimum proberen te beperken door begeleiding naar ander werk. En voordat het zover is willen wij eerst samen met de ondernemingsraad bekijken of er geen andere mogelijkheden zijn en tevens deze productie locatie toekomst bestendig te maken'.

Ardagh Group heeft gisteren aan CNV Vakmensen laten weten dat de locatie Veenendaal zich zal gaan richten op de productie van grote volumes spuitbussen voor een aantal A-merken. Om alle productielijnen hiervoor beschikbaar te maken, zullen de productielijnen van lagere volumes in de loop van dit jaar worden verplaatst naar een productielocatie in Hongarije. Volgens Ardagh worden hiermee kosten bespaard en de continuïteit in een sterk competitieve markt van Ardagh gewaarborgd. De voorgenomen wijzigingen kunnen indien deze worden doorgezet leiden tot een verlies van circa 80 arbeidsplaatsen.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid