Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Metaaltechniek - Nieuws

Alpha Deuren en Novoferm - Ploegendienst

Op 15 mei 2017 hebben wij het voorstel over de voorwaarden waaronder Alpha Deuren een tweeploegendienst in wil voeren met elkaar besproken. Dit voorstel is toen door jullie afgewezen.

Deze afwijzing heb ik besproken met Alpha Deuren, waarop zij met een aantal van jullie hebben gesproken en een enquête hebben uitgezet. In deze enquête hebben zij gevraagd wat de voorkeurswerktijden in de tweeploegendienst zijn.

Inmiddels is de uitkomst van de enquête binnen. Een meerderheid van de geënquêteerden heeft aangegeven dat zij voor voorstel 6 uit de enquête gaan. Dit houdt in dat de aanvangstijden van de tweeploegendienst gelijk blijven, maar de middagploeg een kwartier korter duurt door het wegvallen van een pauze.Tevens heeft Alpha Deuren aangegeven de ploegentoeslag te verhogen naar 14,5%.

Mogelijk zullen zij ook nog een begeleidingscommissie instellen. Deze begeleidingscommissie kan, indien je bezwaar mocht hebben tegen het werken in een ploegendienst, toetsen of je wel of niet in aanmerking moet komen voor een ploegendienst.

Ledenvergadering
Graag wil Alpha Deuren deze wijzigingen en nut en noodzaak van de tweeploegendienst met jullie bespreken. Bij deze bespreking zal ik aanwezig zijn. Na afloop van de bespreking mogen de leden van CNV Vakmensen en FNV Metaal stemmen over het wel of niet invoeren van de tweeploegendienst onder de voorwaarden zoals voorgesteld door Alpha Deuren.

Ik nodig jullie dan ook van harte uit voor de één van de gezamenlijke bijeenkomsten van CNV Vakmensen en FNV Metaal op dinsdag 20 juni 2017 om 13.00 uur, 13.45 uur en 16.30 uur in de vergaderruimte bij Alpha Deuren. Ik zie jullie dan graag.

Arthur Bot
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 44 51 90
E: a.bot@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid